Det är ju trevligt att man är immun

Jag har aldrig någonsin drabbats av någon magsjuka. Inte i hela mitt liv. Trots att folk spytt, kräkts och kastat upp runtomkring mig. Jag har alltså inte haft vinterkräksjuka nån gång (min fru arbetar ändå på förskola). Det är rätt skönt faktiskt. Jag trodde förr att detta berodde på att jag hade så bra immunförsvar, jag har sällan andra sjukdomar heller. Jag har exempelvis aldrig haft halsfluss eller syskonet till denna sjukdom, scharlakansfeber.

Men sen en av mina systrar fick reda på orsaken till att hon aldrig får vinterkräksjuka är det förmodligen samma orsak för mig. Vi bär helt enkelt på den gen som ger immunitet. Det finns ett visst samband mellan blodgrupp B, som de flesta av mina syskon och en av mina föräldrar har och immunitet mot vinterkräksjuka. Jag har visserligen inte blodgrupp B , men jag är uppenbart immun mot vinterkräksjuka. Och det är ju trevligt att tillhöra en lyckligt lottad grupp på 20% av den svenska befolkningen.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Advertisements
  • Michael Karlsson

    Det är intressant att vissa verkar vara helt immuna mot vinterkräksjukan. Har sett att det går att testa sig om man har denna gentyp på internet, i USA på 23andme och i Sverige via DNA-Guide

  • Har heller aldrig i hela mitt liv haft denna åkomma.