Det är inte vapenvila som behövs

Det som behövs är ett stopp för Israels bombningar och övergrepp, en utrymning av alla bosättningar på Västbanken, ett rivande av muren på Västbanken, ett återlämnade av all mark som ska tillhöra Palestina enligt gränserna från 1948 (FN:s plan från 1947), att alla flyktingar får återvända till det område de en gång kom ifrån. Först då kan man börja diskutera hur situationen ska kunna lösas på lång sikt.

För det är uppenbart att man idag inte kan köra bort alla judiska israeler från området. Utan på lång sikt måste de olika befolkningsgrupperna i Palestina och Israel kunna leva tillsammans i samma område och förmodligen i samma land. En tvåstatslösning kan aldrig vara en permanent lösning utan bara en övergångslösning.

För en kortsiktig vapenvila gynnar bara förtryckarna i Israel.

Intressant?
Borgarmedia: AB, VG1, VG2, DB1, DB2,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Tr??nder

  Det er dårlige forslag du kommer med. Hvorfor stiller du krav bare til Israel? /*Tveksamma påståenden utan källhänvisningar, borttagna*/ #AS

  Grunnen til sikkerhetsmuren er å beskytte Israels innbyggere mot selvmordsbombere. Og det virker. Grunnen til angrepet vi nå ser er å beskytte Israels innbyggere, og det virker også. Om palestinerne hadde brukt fredelige måter å demonstrere på hadde det ikke v?¶rt behov for hverken mur eller angrep.

  Jeg ser at du vil at palestinerne skal få igjen det de eide i 1948. Gjelder det for andre mennesker også, eller er det en rett som bare palestinere skal ha? /*Falst påståden som inte förs elelr kan föras i bevis, brottaget*/ #AS

  Ellers så er det litt latterlig å snakke om grensene fra 1948. Det har v?¶rt flere kriger siden den gang, og de som har både startet og tapt krigene har fått som fortjent – de har mistet land.

 • Pingback: Är det verkligen fred vi vill ha? « Utsikt från höjden()

 • Tage

  Israel dreper folkevalgte ledare en efter en. Vem skal dom förhandla med om fred?

 • Pingback: Antalet civila offer i Gaza underskattad « Roya - Intersektionalen()