Hamas-bas förstörd!

Det är väl vad de borgerliga kommentatorerna, medlöparna till journalister och politiker och fascisterna som försvarar massmordet i Gaza hävdar om Israels anfall på en skola som drivs av FN.

Folk i Gaza hade sökt sig till skolan för att söka skydd undan Israels bombningar. Naturligtvis bombar Israelskolan. Sådant kallas massmord och terrorbombning. Jag tycker det är dags att alla jävla idioter som kommenterar på min blogg med saker som”Hamas riktar sig bara mot civila” men ”Israel skjuter bara på militära mål” osv borde hålla käften och skämmas.

Det Israel sysslar med är massmord och terrorbombning mot civila. Det är krigsbrott både på härsan och tvärsan. Man låter dessutom varken journalister eller läkare komma in.

Intressant?
Borgarmedia: SVD, DN, SDS, VG1, VG2, DB,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Advertisements
 • Helt rätt. Ett folk som inte ens för sjuttio år sedan utsattes för ett systematiserat försök till utrotning utsätter nu ett annat folk för försök till systematiserad utrotning.

  Lite som ett misshandlat alkoholistbarn som växer upp och tänker att så ska jag aldrig göra, men sedan blir lika illa eller värre.

 • Erik

  Blanda inte in politik i Israels vidriga göromål! Det bästa vore om hela världen, inklusive USA m.fl. stormakter bojkottade Israel totalt!
  Världen, inklusive USA stirrar sig blinda på Al Qaida som ett extremt terrorhot! Vad är då Israel??

 • Anders_S

  De två första kommentarerna efter Niklas kommentar bekräftade förstås min förutsägelse om borgerliga kommentatorer. Den ena kommentaren var från ett känt troll och den andra bröt mot kommentarsreglerna på ett antal sätt så ingen av dem kom med

  http://www.zaramis.nu/blog/kommentarsregler/

  Vill ni påstå nåt annat än det som står i mitt inlägg krävs att ni har bevis för påståendet. (med länk, angivelse av källa etc) Annars godkänns inte kommentaren.

 • Anders_S

  Man bombar också sjukhus: (enligt länkad DN-artikel)

  Under tisdagen bekräftades också att tre danska fältsjukhus bombats de senaste dagarna av israelerna.
  – Det är fältsjukhus i form av lastbilar som avlastar sjukhusen. Där kunde man behandla lättare skador, säger Lisbeth Engbo, på Folkekirkens Nödhjälp, till DN.se.

 • Hamodi

  Det Israel håller på med just nu är folkmord.
  Vi omvärlden sitter bara och tittar på tragiskt.
  Om nån så är det Israel som borde veta bäst, med tanke på vad som hände judarna under hitlers tid, men tydligen gillade dom hans metoder och gör nu samma sak herregud.

 • Ben

  Så faktumet att Hamas medvetet sätter sin egen befolkning i farans väg genom att använda FN ambulanser som trupptransporter (http://www.liveleak.com/view?i=116_1231063776), /*påståenden utan faktaunderlag*/ #AS

  Vidare vad det gäller skolan så har den i flera år använts för att avfyra raketer, och även som folk tog skydd där hade hamas män barikaderat sig där inne och skjöt mot israeliska soldater. Det räknas som att använda ett mänskliga sköldar och därmed så ligger ansvaret enlig folkrätten på Hamas.

 • Ben
 • Anders_S

  Ben: IDF är ingen trovärdig källa. Det är en krigförande part som vill få fram sin propaganda. Alla påståenden du kommer härstammar från IDF och den israeliska underrättelstjänsten.

  Jag användar Al Jazeera, som har en egna journalister i Gaza, oberoende läkare, FN osv som källor. OM min angivna källa är hams så skirver jag ”Hamas anger” ”Hamas säger”. Man får tolka utifrån det sen. Precis som tidningar skriver IDF säger osv.

  Ingen krigförande part är nån trovärdig källa. Inte IDF, inte Hamas elelr nån annan milis i Gaza. Däremot FN, Journalister som befinner sig så att de kan se med egna ögon, civila ögonvittnen etc.

 • Peter

  /*off-topic, borttaget*/ #AS

 • Ben. Vilket dravel du kommer med!

  Jag far upp maten av att se dina desperata forsok att legitimera ett folkmord. Det racker nu!

 • Mattias

  Rent logiskt så ligger det inte i Israels intresse att döda civila.

  Däremot så är det i Hamas intresse att så manga civila som möjligt dör. Så kan dem vända opinionen mot Israel och det är det enda sättet for dem att stoppa Israels försök att invalidisera Hamas järngrepp om Gaza.

 • Anders_S

  Mattias: Din logik haltar betänkligt. Rent logiskt borde det väl kunna ligga i Israels intersse att döda alla palestinier som finns. Då försvinner ju det upplevda problemet.

 • Mattias

  Nej, du har fel. Om Israel hade som intresse hade döda alla palestinier hade man inte gått in med marktrupper i Gaza. Det är att ta onödiga risker för sina soldater.

  Palestiniera är männskliga sköldar för Hamas. Dem vill att för varje Hamas soldat som stupar, att minst tio civila ska ryka med.

 • Strutsman

  Tror ni verkligen att Israel skulle vilja döda alla palestinier? Det är ju väldigt märkligt att man inte har lyckats i så fall, eftersom man är så överlägsna. Skulle man ”passa på” att döda så många som möjligt nära militära mål för att vara rädd om sin image? Varför lägga så stor möda på riktade attacker av enskilda terroristledare om man bara ville sprida skräck?

  Jag synar er bluff. Ni tror inte på det ni själva säger. Det handlar bara om att välja att ta parti för den svaga mot den starka. Eller?

 • Z

  Strutsman – Uppenbarligen så gör de tillräckligt bra jobb genom att stänga ute journalister etc för att folk som dig skall bli lurade att tro att de gör rätt.

  Ja, jag tror faktiskt att israeliska soldaterna har fått sina fiender, araberna som röstade fram Hamas etc, demoniserade till den nivån att många av dem skiter i vad det är för folk de skjuter. Det har hänt förut i krig, det kommer hända igen, och det vet Israel mycket väl. De kanske inte siktar direkt på någon de vet är civil, å andra sidan tror jag inte de siktar speciellt mycket alls med tanke på vad de har träffat och liknande.

 • Kristofer

  Jag tycker det är felaktigt att avfärda alla försvarare av Israel som borgerliga. I den svenska debatten är det lite låsta situationer, men i exempelvis Tyskland har det till och med varit gatustrider mellan vänstergrupper, där ena är mer pro-Palestina och den andra pro-Israel.

  Hamas är ju de mest korkade i denna konflikten. De och alla andra vet ju att om de skjuter raketer, så kommer världen ha överseende med att Israel använder våld. Så det tycks som Hamas är de som offrar sin civilbefolkning, med raketer som är näst på värdelösa och aldrig kommer leda till något gott militärt sett för palestinierna. Visst har man ”rätt” till motstånd mot ockupation, men här är det ju så oerhört korkat. De dödar ett par israeliska skolbarn. Och får hundratals av sina egna soldater och befolkning dödade.

  Från Al Jazeera angående skolan: ”The initial findings… are that there was hostile fire at one of our units from the UN facility,” Mark Regev, spokesman for the Israeli prime minister, said.

  ”Our unit responded. Then there were explosions out of proportion to the ordnance we used,” he said.

  Avital Liebowitz, an Israeli military spokesperson, told Al Jazeera that Hamas had ”booby-trapped” installations in Gaza and Israel had no choice but to retaliate.
  ”This is how it is in wars, we did not choose to be in a war. However, Hamas chose to target Israelis, we did not force them to do anything, and Hamas chose terror.”

 • Jag börjar också bli ganska mätt på människor som försvarar att man dödar 160 barn med hänvisning till att de är ”mänskliga sköldar”. Än har jag inte fått svar på frågan om var man anser att människor egentligen ska ta vägen. Om de inte är säkra i FN:s skolor, inte i religiösa byggnader,inte i sitt hem , inte har skyddsrum, inte kan bege sig någonstans för inga gränser är öppna och om de ger sig iväg mot en gränstrakt så blir de skjutna. Var ska de ta vägen?

  Och om det nu är så att man inte kan bedriva krigsföring inne i en stad utan att man är ”tvungen till” att skjuta på skolor där barn gömmer sig – har man då någonting där att göra?

  Nej att man inte släpper in vare sig journalister eller humanitära hjälparbetare är för man redan nu vill skriva sin egen historia om vad som hände i Gaza, en oemotsagd sådan som återigen ska driva offertesen.

 • Pingback: Fredrick Federley, Fredrik Malm, Carl Svanberg ‚Äì vita fascistiska spöken på Newsmill « Roya - Intersektionalen()

 • Ju fler Israel dödar, desto större blir den liberala paniken. De är ivrigare att försvara Israel än någonsin.

  De gör bort sig en efter en.
  Se Fredrik Malm (läs Motbilder) till exempel.
  De visar var de står. Fascister.

 • …Och det där med mänskliga sköldar. Det finns inga bevis.

 • Japp- är oxå urtrött på alla dessa bekväma försvarare
  av denna totala etniska rensningen av en folkgrupp..

  Önskar man kunde göra meer än signera petitioner och blogga- men det är väl bättre än att välja att blunda..
  Vi kräver en vapenvila. Avaaz kommer att leverera petitionen direkt till FN: s säkerhetsråd, Arabförbundet, USA och andra världsledare!
  Var med och stöd ett krav att jobba för fred och vapenvila
  signera petitionen HÄR:

  http://www.avaaz.org/en/gaza_time_for_peace/97.php?cl_tf_sign=1

 • Med propaganda kan man lura ganska många ganska länge, som någon sagt, men man inte lura alla hela tiden.
  Den dagen har kommit när alltfler inser vad Israels propaganda är värd och slutat tro på den. Det finns fortfarande en del fanatiska israelförsvarare kvar, men de blir färre och färre nu – vilket förstås inte hjälper ett dugg.

  Det Israel gör just nu, men det mesta de gjort tidigare också, är bara oförlåtligt och man blir så förtivivlad av att bara vara ett hjälplöst vittne. Men en sak kommer jag att göra framöver i alla fall, se till att aldrig någonsin köpa en israelisk produkt.

 • Anders_S

  Mattias: Du hade ett hypotetiskt resonemang som fullt tullämpat inte var logiskt. I verkligheten så har Israel inte målet att döda alla palestinier, ingen har heöör hävdat det, Strutsman. Inet helrl hams har som mål att utplåna alla judar.

  Att man vill att Israel ska försvinna som stat (som jag vill) innebär vrken att man vill döda alla judar eller att man ens vill att judran ska flytta från området. Israel och judendom, Israel och judar är inte samma sak. Precis på samma sätt som att Palestina och islam, Palestina och Hamas inte är samma sak. Eller ens Hamas och islam.

 • Petter

  Mattias. Men vad fan det är väl inte Hamas fel om civila dör när Israel attackerar Islamisk Jihad (Al-Quds), Al-Aqsa brigaderna (Fatah), PRC eller PFLP? Det är din logik som fallerar. Det finns många parter i konflikten.

 • Danne

  Inlägg angående Gaza!
  När israelLämnade gaza så körde man ju ut sina militanta bosättare från Gaza.Sedan lyckades ju inte den Palestinska Regimen att ta över och administrera området.Hamas körde ut PLO till västbanken tillsammans med Egyptenvänlige Abu-Mazen,Palestinas president.Som jag ser det så sitter nog plo med händerna i kors i Ramalla och kanske tom har gett sitt tysta medgivande till operation gjutet bly?Hamas är ju en avknoppning från Mubaraks hatobjekt muslimska brödraskapet,Inte så populär organisation hos den egyptiske presidenten.
  Jag tror att det blir svårt med en långvarig fred på Gaza,PLO måste tillbaka,Då finns det någon Förhandlingspart att prata med för israelerna.
  Mitt Förslag:EU UTRUSTAR EN ICKE KORRUMPERAD Polisstyrka på västbanken som kan gå in i Gaza och ta över administrationen från Hamas.
  Den skall avväpna Hamas och Vara neutral mot befolkningen.
  EU Tillsammans med plo startar då upp Infrastruktur,EL,OLJA,SKOLOR MM.
  Enda chansen:Att få palestiniernas förtroende,Då vänder dom Hamas Ryggen

 • Nina

  Beviset på att det finns judar som inte erkänner israel som stat och anser att dem inte har rätt att finnas där.
  detta är vad en rabbi säger. mycket intressant.
  http://www.hikma.se/?p=p_330&sName=Rabbi-Y-D-Weiss-om-grymheterna-i-Gaza

 • Anders_S

  Danne: Du har fått något om bakfoten: Hamas är den valda palestinska regeringen. Fatah-regimen på Västbanken är de som kuppat sig till makt. Israel samarbetar med Fatah. Det är ett av grundproblemen. Man borde istället diskutera med Hamas och den palestinska regeringen.

 • Mattias

  Petter: Hamas har redan visat att man kan ta kontroll om man vill. Det spelar ingen roll vilken palestinskt falanf som skjuter från civila byggnader. Den part som skjuter från civilt områden/byggnad är enligt geneve-konventionen ansvarig för dem civilas säkerhet.

  Många som kommenterar den här bloggen upprepar att Hamas var demokratiskt vald (enligt principen: en man, en röst, en gång). Just pga av palestiniernas massiva stöd för Hamas frågar jag om man verkligen kan separera mellan palestinier och Hamas. Det Hamas gör är ju folkets vilja. Sen att det är kolossalt korkat och självdestruktivt, det är en annan sak som palestinierna måste ta ansvar för. Det är ju jämförbart med Hitler som röstades fram i ett demokratiskt val.

  För övrigt att jämföra antalet offer på dem olika sidorna och efter det dra moraliska slutsatser är makabert och korkat. Analogt med vad som uttrycks här så skulle ju britterna under 2:a världskriget anses som dem onda, för att fler tyskar dog. Är det rätt?

 • Kurt

  /*Uppgift som saknar källa, borttagen*/ #AS

 • Pingback: Israel bombar sjukhus med berått mod | Svensson()