Specialpoliser och långa straff

Nu ska det tydligen inrättas specialgrupper som ska arbeta mot den organsiarde brottsligheten. Jag misstänker att det hela blir ett fiasko. Eller ännu värre, i många länder har denna typ av specialgrupper blivit korrumperade och en del av gängen. Så har hänt upprepade gånger i USA och så har hänt i Mexico där man på grund av polisens korruption fått sätta in militär för att bekämp den extremt våldsamma gängbrottsligheten.

Samtidigt har det i Göteborg äntligen kommit domar gentemot Bandidos och dess ledare Mehdi Seyyed. Han och 4 andra har dömts till långa straff för ett antal mordförsök med bl.a. bomber.

Men för att bekämpa gängen duger varken långa straff eller specialgrupper med poliser. Det behövs heöt andra saker. Det behövs framförallt sociala åtgärder för att bryta rekryteringen och där ser vi snarast motsatt politik från regeringen än den som skulle behövas. Segregation och fattigdom breder ut sig i Sverige och leder till att gängen får det lättare att rekrytera.

Intressant?
Borgarmedia: SVD, DN,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements

4 Replies to “Specialpoliser och långa straff”

  1. Brukar inte de här grupperna vara främlingsfientliga? Sen har de en invandrare som ledare..integration bland brottslingar nice..

  2. Now u talki´n
    Är liksom försent att göra något åt problemet med brottslighet som man skapat genom att dra ner på skola och fritid. Att det är totalt kostnads ineffektivt. Skulle eg tala för att regeringen istället för att göra brottslingar satsade på utbildning, fritidsgårdar och idrott.

Kommentarer inaktiverade.