Högerextremister misshandlade städare

Återigen har högerextremister misshandlat en invandrare grovt. Denna gång en irakisk kvinna som arbetade som städare på bussterminalen i Skövde. Hon misshandlades grovt och stoppades ner i en container som sedan låstes. Det är ett typiskt exempel på det grova rasistiska våld som högerextremister ständigt gör sig skyldiga till. Många gånger om året och framförallt riktat mot invandrare och homosexuella.

Av media uppmärksammas dessa fall, där det ofta är belagt att de skyldiga är högerextremister av olika slag, betydligt mindre än när det eventuellt kan finnas en vänsterextrem koppling i ett brott. Det senare blir i media en stor skandal och det förra oftast bara en notis.

Trots allt är grova rasistiska brott utförda av nazister och fascister upp till 10 gånger vanligare än grova vänsterbrott, lite beroende på vilket år man jämför. Just detta fall i Skövde finns det väl kanske inget som tyder på att de skyldiga är organiserade högerextremister. Men genom de rasistiska inslagen i den grova misshandeln så är det uppenbart att de är rasister och högerextremister lik förbannat.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements
  • Apan

    Saknar herr Svensson ödmjukhet eller har han hybris ? Var någonstans har det stått att ungdomarna som misshandlade kvinnan var högerextremister ? Eller är det något du utgår ifrån bara för att de misshandlade en irakisk kvinna ? Vet du MER än vad som stått i tidningarna (kom inte dragandes med någon partisk vänsterblogg, det blir inte mer sant för det) ? Man kan vara rasist utan att vara högerextremist (åt andra hållet är jag inte säker). Samtidigt uttalar du dig tvärsäkert att det inte är vänsterextremister som utfört andra brott. Jag visste inte att Global Intifada ens betraktades som vänsterextremister, men man lär så länge man lever.

  • Skövdebon

    Jag vet med fakta att ingen av dom skyldig var rasister. Det var två svenskar och en invandrare, och det vet jag därför att vänner känner den irakiska kvinnans barn!