Nazistiskt våld mot vänsteraktivist

Två gånger på cirka ett dygn har högerextremister överfallit vänsteraktivisten och kommunpolitikern Mattias Bernhardsson, medlem i Rättvisepartiet Socialisterna. Det hela visar på en upptrappning av det högerextrema våldet och också på hur dessa riktar in sig på helt vanliga kommunpolitiker och fredliga demonstranter. Det hela är naturligtvis oacceptabelt och understryker det faktum att högerextremister står för det mesta och värsta politiska våldet i Sverige. Som tur vad klarade sig Mattias utan allvarligare skador.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements

31 Svar på “Nazistiskt våld mot vänsteraktivist”

 1. Självklart kommer detta leda till ännu mer antifascistiskt arbete från RS sida, och förhoppningsvis även från andra socialistiska organisationer.

 2. ”högerextremister står för det mesta och värsta politiska våldet i Sverige.” är inget annat än propaganda, vänsterextremisterna står för minst lika grovt våld, var ju bara en månad sedan som vänsterextremister försökte mörda en nazze, det här är säkert någon form av hämnd..
  Skillnaden mellan högerns och vänsterns extremister är att vänsterns gärna kastar sina gatstenar på polisen (Sveriges demokrati) medans högern är lite mer disciplinerade och låtsas värna om den.. ska ni framstå som seriösa får ni nog sluta blunda för vad era egna extremister gör.

 3. Enligt tillgänglig statistik så mördar högerextremister människor varje år. Vänstern har inte dödat någon på över 100 år.

  Beroende på brott så är högerextremisters brottslighet 3-10 gånger så hög som vänsterextremisters.

  Ja, vänstern bråkar i huvudsak med nazister och nån gång så blir det bråk mellan polisen och vänstern. Högerextremister slår ner och mördar vem som helst, invandrare, politiker, homosexuella, vänsteraktivister, fackliga aktivister osv. I de kriminella gängen som Bandidos, X-team, Wolfpack osv så hittar man högerextremister, men aldrig vänsterextremister.

 4. Anders_S – det där är inte riktigt sant. I dessa gäng finns, både vänstersympatisörer och även invandrare, så försök inte få in motorcyklen gängen i det hela, de är bara kriminella i största allmänhet och dödar alla som står i vägen. De flesta ser inte religion, färg och politisk åsikt, bara motståndare till deras organisation.

 5. Tidigare aktiva nazister, har byggt upp lokalorganisationer av Bandidos och Wolfpack. Detsamma gäller i Danmark där en nazistorganisation som White Pride samarbetar med AK-81.

 6. Kommer de borgerliga medierna att uppmärksamma detta? Kommer ”liberala” debattörer att fördömma överfallet? Jag skulle inte tro det. Det är mycket bekvämare att ge sig på AFA-aktivister som kastar färg på en polisbil.

 7. Bra att du kan identifiera angriparna, för det kunde ju inte offret göra…….

  ”Men vet du att det var nazister som attackerade dig på söndagskvällen?
  – Jag kan inte identifiera någon av angriparna. De sade inte ett ord. Jag kan inte heller peka ut någon organisation, säger Mattias Bernhardsson.”

 8. Serhat:
  Du är ute och cyklar. Uppmärksamheten kring nazistiskt våld är mycket stor. Och det finns ingen acceptans någonstans i Sverige för överfall på politiker. Inte ens ursäktande av våldet. Många inom vänstern t.ex. inte direkt stödjer men ursäktar faktiskt terrorism runt om i världen. Det gäller att ta avstånd från allt offensivt eller oprovocerat våld.

 9. Så läser vi lite i själva artickeln. dr står följande saker.
  ”Bernhardsson, som representerar Rättvisepartiet socialisterna, är övertygad om att det var nazister som attackerade honom.”

  så det är Behrnadssons åsikt som basuneras ut som fakta.

  snacka om ledande uppgifter.

  sorry men innan det finns lite bevis i saken så är detta inte trovärdigt.

  speciellt intresant är texten att han skulle mottagit flera slag av knogjärn och blivit rispad i ansiktet men ”klarade sig utan allvarliga skador.”. då måste vi tala om världens svagaste och mest inkompetenta överfallare för normalt sett resulterar knogjärnsslag i KRAFTIGA skador på ben och mjukdelar.

  så sorry men jag ger denna storyn trovärdighet 0 tills mer information dyker upp.

 10. Han blev övrfallen på lördagen också och då är angriparna identiierade som varande nazister. Jag finner det troligt att det är samma (i all fall från samma grupp) angripare på söndagen. Det finns inte heller några andra tänkbara angripare än nazister. Så det är liksom ingem vild gissning att det var nazister som överföll hoom.

 11. ”Enligt tillgänglig statistik så mördar högerextremister människor varje år. Vänstern har inte dödat någon på över 100 år.”

  Fast du måste göra skillnad på politiskt motiverade mord och mord som har ett annat motiv, annars blir statistiken missvisande. om en högerextremist mördar någon för en knarkskuld så är det inte ett högerextremistiskt mord.
  Och att vänstern inte har dödat någon på över 100 år är kanske sant i Sverige men knappast i världen.
  Dock så är det sant att högerextremistiska mord har förekommit i Sverige, var ju en syndikalist som vart mördad för några år sedan av nazister, totalt oacceptabelt i en demokrati!

 12. Emil: helt riktigt. Men det förekommer alltså politiskt motiverade alternativt hatbrottsmord i stort sett varje år i Sverige. Där högerextremister mördar invandrare, homosexuella eller andra som de anser vara vänster etc (två exempel på det senare är just fackföreningsmannen Björn Söderberg som du nämner och John Hron).

  Och det är Sverige vi pratar om här, för annars skulle diskussionen snabbt spåra ur.

 13. Fast nu var ju i ärlighetens namn tex mordet på John Hron inte en politisk handling. Det var en grupp mobbare som jävlades med en skolkamrat, hade ju ingen politisk koppling.

  Det ger givetvis inte att mordet inte var lika hemskt ändå, men det finns ju ingen politisk agenda att se till.

  Sedan tycker jag ju att det är lite löjligt att säga att det är ett ”rasistiskt mord” bara för att en av gärnmingsmännen har ett vikingaklistermärke i sitt hem.

 14. Men hur många inom vänstern har skjutit folk för knarkskulder, ägnar sig åt ”mobbings-nord”, dopat sig, rånat, haft samröre med kriminella MC-gäng, eller mördat?

  Nazirörelsen är en rörelse fullt av kriminella. Alldeles nyligen var det ett uppmärksammat fall i Småland där nazister på fyllan grovt misshandlat helt oprovocerat.

 15. Högern har sedan länge skitit i antirasismen. För 15 år sen kunde iaf LUF och CUF sträcka sig så pass långt att de deltog på manifestationer mot nazism och rasism.

 16. Emil: ”vänsterextremisterna står för minst lika grovt våld, var ju bara en månad sedan som vänsterextremister försökte mörda en nazze, det här är säkert någon form av hämnd..”

  Vilket skitsnack. Svenska vänsterextremister har aldrig försökt mörda någon någon nazist och vad gäller Vavra Suk så var han ute från sjukhuset efter ett par timmar, det var småskador, men media blåste förstås upp det som mordförsök. Den borgerliga pressen tar som vanligt till fula knep för att överdriva våldet från extremvänstern (som också gärna kopplas samman med den vanliga vänstern, men man skulle aldrig koppla samman nazisterna med moderaterna t.ex) och ursäkta våldet från höger, såsom du gör här ”det var säkert någon form av hämnd” – nej det finns ingenting som tyder på något sådant. Varför skulle det ha varit så?

  Ni på högerkanten måste sluta dalta med nazisterna!

 17. Strutsman: ”Många inom vänstern t.ex. inte direkt stödjer men ursäktar faktiskt terrorism runt om i världen. Det gäller att ta avstånd från allt offensivt eller oprovocerat våld.”

  Förvisso OT men det här är väl ändå ett betydligt större problem på högerkanten än på vänsterkanten. Vänstern försöker visserligen sätta terrorismen i ett sammanhang, förstå hur grejer hänger ihop och det kan av en del tolkas som ett ursäktande. Men betydande delar av högern stödjer öppet krig, det skulle aldrig västern göra.

  Vad gäller högern så kan man på förhand räkna ut vilka konflikter de kommer att uppmärksamma och vilka övergrepp tyst kommer att acceptera. Det handlar om vilka länder och rörelser som tar hänsyn till västvärldens ekonomiska och storpolitiska intressen och vilka som inte gör det. Sålunda så fördöms ex. Iran (med rätta) medan det aldrig skrivs någonting om Saudiarabien. Sålunda fördöms (med rätta) Mugabe medan det talas tyst om Afrikas andra fruktansvärda regimer. Sålunda fördöms Venezuela (med orätt) medan det talas tyst om ex. Colombia, Mexiko och andra högst tvivelaktiga stater i regionen.

  Jag tror inte ens att majoriteten av liberalerna begriper vilka medlöpare de är. De är bara nyttiga idioter.

 18. Struts: din terrorism kan vara min frihetskamp. Nelson Mandela stod på både EU och USA: terroristlistor tills för bara ett par år sedan.

  Tänk lite grann på vad du skriver.

 19. Nicklas Eriksson:

  Mandela stod aldrig på en terroristlista, däremot fördömdes organisationen ANC för de terroraktioner de utförde främst på 70- och 80-talet. Inget konstigt i det.

Kommentarer är stängda.