Gängkrig – fallet Göteborg

Just nu pågår inget öppet gangsterkrig i Göteborg på det sätt som sker i exempelvis Köpenhamn. Men gangstergängen och deras verksamhet sätter ändå sitt märke till Göteborg. Regelbundet utfärdas bomblarm när övergivna väskor och kartonger hittas. Därför att man alltid kan misstänka ett nytt bombdåd från nåt av Göteborgs gangstergäng.

Gangstergängens, den organsierade brottslighetens ständiga närvaro har på så sätt skapat en slags rädsla i Göteborg. Inte så att man går och tänker på att det kan smälla när som helst elelr att man kan bli skjuten. Men hittas en övergiven väska elle ett övergivet paket utgår alla från att det kan vara en bomb. En bomb som nåt av gangstergängen placerat ut.

Så här har det blivit i Göteborg därför att de kriminella nätverken har fått en samhällelig betydelse i staden. Dett beror i sin tur på att den vska staten och de svsnak kommuneran skurit ne på de pengar folk kan få i sjukersätning, a-kassa och socialbidrag. Numera handlar det om så lite pengar att det blir svårigeheter att överleva på dessa. Fattigdomen breder alltså ut sig. Tillsammans med att många ungdomar upplever att framtidsutikterna är dåliga så skapar denna fattigdom en rekryteringsgrund för de kriminella gängen.

Gäng som Original Gangsters, Bandidos MC, X-team, Brödraskapet Wolfpack, Vännerna (Gårdstensalliansen), Hells Angels MC, Red Devils MC, Red & White Crew, Naserligan, Asir och Tigrarna och deras verksamhet lever gott på nedrustningen av den svenska staten som den tidigare socialdemokratiska och den nuvarande borgerliga regeringen genomfört.

För något som är grundläggande för att gängkriminalitetet ska växa är en svag stat. Det gäller i Mexico såväl som i Italien.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements

4 Replies to “Gängkrig – fallet Göteborg”

  1. Eller som en norsk polischef sa i Dagbladet påsken 1995: OM man inte kan hävda sig legalt gör man det illegalt. I samma tidning skyllde sju av tolv polischefer den ökande kriminaliteten i Norge på de ökande klassklyftorna.

    Ren mainstreamuppfattning, alltså.

  2. Det behövs både social trygghet och en fungerande brottsbekämpning. De som redan blivit kriminella kommer inte att överge brottets bana bara för att samhället blir mer jämställt. Det vi ser nu med ökad organiserad brottslighet kräver ökade resurser för rättsväsendet. Grunden för den starka staten är våldsmonopolet. Därefter kommer den sociala tryggheten.

  3. Polisen själva håller inte med dig, Björn Axén. Utan först måste den sociala tryggheten och välfärden garanteras. Därefter kan polisen bekämpa de brott som ändå sker. Den andra vägen funkar inte, se på USA.

Kommentarer är stängda.