Allvarligt övergrepp av polisen i Västra Götaland

Vid ett ingripande vid ett misshandelsfall grep polisen misshandlesoffret istället för brottslingen. Dessutom lät man den unge man som misshnaldats stå/sitta halvnaken i kylan med fullt av folk runtomkring. Polisens agerande innebar ett psykiskt lidande för den unge mannen och kan dessutom ha försenat vård av hans mycket allvarliga skador.

Nu ska det hela utredas av interutredningsenheten i Skåne.

Det man kanske ska fråga sig är hur polisen egentligen kommunicerar med folk. Vid det aktuella tillfället fanns det gott om människor på plats som visste vad som hade hänt, som ville ge kläder till den nakne unge mannen osv. Polisen behöver uppenbarligen träna mer på kommunikationen med folk.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Advertisements