Inte alls Saabs räddning

Journalisterna fortsätter sitt vanliga vilseledande vad det gäller Saabs framtid. Det är en lögn att Fiats eventuella inhopp skulle rädda Saab. Istället är det troliga att Fiat lägger ner fabriken i Trollhättan och tilllverkar Saab-bilar i någon annan fabrik i något annat land. Det enda värde som eventuellt finns i Saab är förmodligen varumärket.

Att göra som de svenska journalisterna gör, sätta sitt hopp till olika ”affärer”, ”patentlösningar” och ”räddare” löser inga problem och räddar inga jobb. Det värsta är att man dessutom bibringar arbetarna i Trollhättan sådana uppfattningar. Arbetare som luras att tror att jobben blir kvar om man bara litar på nån överhet. Istället borde arbetarna i Trollhättan lita på egna krafter, kräva att inga mer avsked genomförs samt ställa krav på att planer på omställning av produktionen till miljövänliga produkter utreds.

Intressant?
Borgarmedia: SVD1, 2, GT, DN1, 2, 3, AV1, 2, 3, 4,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements