Ökande valdeltagande i EU-valet

Den Sifo-undersökning som SVD låtit genomföra tyder på att valdeltagandet i Eu-valet komemr att bli högre denna gång än i tidigare val. Detta skulle jag vilja säga är ett resultat av två saker, dels debatterna om integritet, FRA-lag, fildelning, piratkopiering etc som förmodligen får som resultat en ökning av deltagandet i EU-valet från unga män. Något som eventuellt kan ge Piratpartiet en plats i EU-parlamentet. Den andra frågan som avgör är att många inser att man måste rösta för att minska rasisternas chanser att komma in i EU-parlamentet. För att hindra Sverigedemokraterna och deras extrema högerpolitik från att få utrymme.

I ekonomiska frågor är dock Piratpartiet ett borgerligt parti och kommer att hamna på högersidan i EU-parlamentet. Den som vill rösta mot övervakning, repression, för fildelning, för ändringar i upphovsrätt och dessutom är mot kapitalismen bör alltså rösta på ett annat parti, ArbetarInitiativet.

Intressant?
Bloggat: Jinge, Mullvaden, Röda Malmö,
Borgarmedia: SvD, 1, 2, 3, 4, DN, 1, 2, 3, 45, AB, 1, 2, 3, 4, EX1, 2
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Från Konfliktportalen.se: Jinge skriver EU-valet ett frågetecken för PP, slutstadium skriver Om Hitlers folkstat, totalavloning skriver Total Avlöning 8/5/09 Inte ens skolmat., andread0ria skriver Låt dem äta köttben!, jesper skriver Ett slakt inlägg i debatten om sexköpslagen, Anders_S skriver Fildelning bättre för artister

Advertisements
 • Pingback:   Antirasistiskt EU-motstånd — Mullvaden()

 • Testuggaren

  Det är ingen tillfällighet att de flesta rasister är emot EU. Vill man bekämpa rasismen ska man definitivt inte rösta på EU-motståndare.

 • Högt valdeltagande är positivt. Det gynnar oss i SD.

 • Anders_S

  Erik Hellsborn: Det verkar faktiskt inte så.

  Testuggaren: De flesta rasister är EU-motståndare. Men de flesta EU-motståndare är inte rasister. Ditt resonemang är helt felaktigt. Så rösta på en vänster som är antirasistisk och motståndare till kapitalets EU.

 • Gunnar P

  Vänstermänniskor kallar PP för höger. Högermänniskor kallar PP för vänster.

  Sanningen är att inom de närmaste åren är vad ett par Piratmandat kan göra otroligt mycket viktigare än varken höger eller vänsterpolitik.

  Det måste ske förändring, och då kan man inte utesluta hälften av de potentiella väljarna med blindlappar.

  Låt oss rädda vår framtid och förmåga att kunna utrycka våra åsikter fritt först, och tjäbbla om kapitalism/socialism sen.

 • Anders Troberg

  Varför tror du att PP har en högerpolitik i ekonomiska frågor? Policyn är klar, man kommer att följa dem som är bäst lämpade att stötta PP i demokratifrågorna, och om det är vänstern så blir det vänstern.

 • Megafon som logga! Intressant…

 • ”I ekonomiska frågor är dock Piratpartiet ett borgerligt parti”

  Inkorrekt. I ekonomiska frågor har inte piratpartiet någon ståndpunkt.

  Dock går det att fundera över om Christian Engström hellre skulle sluta sig till den liberala gruppen än vänstern, då han var folkpartist förut. Och om man är så röd att man skulle dö hellre än att rösta på en före detta folkpartist, så finns det andra på listan att kryssa istället.

 • Ursäkta dubbelpostningen:

  Men varför rösta på arbetarinitiativet? Chanserna är ohyggligt små att de över huvud taget kommer i närheten av fyraprocentsgränsen. Hellre då taktikrösta för fler pirater i EU.

 • Anders_S

  Hurvida Piratpartiet har borgerliga åsikter i ekonomiska frågor kan man ha olika åsikter om. Det är alltså varken inkorrekt, fel eller korrekt eller rätt. Utan en uppfattning. Men min övertygelse står fast. Engström har ett förflutet som borgerlig politiker och andra ledande piratpartister är kända nyliberaler.

  Dessutom betyder Piratpartiets närvaro i Eu-parlamenett i praktiken inte ett skit. Det komemr inte att förändra något. Endast folklig aktivitet kan förändra i längden.

  Om man är vänster i ekonomiska frågor är det ändå bättre att rösta på ett vänsterparti. Där vet man vad man får när det gäller den ekonomiska politiken. Det vet man inte när det gäller PP.

 • TB

  Och av samma SIFO-undersökning kan slutasten dras att Arbetarinitiativet torde ligga ligga inom de övriga 0.94 procenten. Även vänsterpartiet ligger ”pyrt till” om man jämför med föregående EU-val. Alltså knappast något större genombrott för en mer socialistiks syn på tillvaron.

  Siffrorna pekar nu på att EU-valet mer kommer att spegla mönstret i ett vanligt riksdagsval. Junilistan, som ställde begreppen på ända i föregående val, är nu klart på väg utför. Det är nog också tveksamt om Piratpartiet har några större chanser. För detta parti är timingen med Pirate-Bay rättegången dålig. Hade valet varit två månader tidigare är det möjligt att partiet haft större chanser. Även de EU-fientliga Sverigedemokraterna ligger i dagsläget på ett betryggande avstånd från 4 procenst gränsen.

 • Pingback: Det politiska landskapet klarnar inför valet till EP « Röda Berget()

 • Cheezle

  Leo och Gunnat P: Christian kallar sig själv liberal. Hur svårt är det för er att fatta att om man kallar sig liberal så är man liberal.