Vem har hävdat att nazibrudar är viljelösa offer?

Ingen tror jag. Det skulle vara ytterst märkligt eftersom den dominerande ledaren inom svensk nazism i omkring 30 år var Vera Oredsson och om jag inte har helt fel är hon kvinna. Så de två journalisterna Lisa Bjurwald och Maria Blomquist slår delvis in en öppen dörr med sin bok ”God dag kampsyster”.

Sant är förstås att de flesta aktiva nazister är män, idag så mycket som 75% av alla aktiva nazister. Andelen har minskat rejält sen 1990-talet. Den stora anledningen till detta är säkerligen att nazisternas skinnskalleidenfikation tidigare skrämde bort många kvinnor med rasistiska åsikter. Nu har nazisterna delvis putsat bort dennna och det går att vara nazist utan att tillhöra skinnskallekulturen. Och andelen kvinnor ökar som en naturlig följd av det.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements

6 Replies to “Vem har hävdat att nazibrudar är viljelösa offer?”

  1. Ska läsa boken, beställde den idag. Har också funderat över det här med om det verkligen blir fler tjejer, säger inte alla det hela tiden? Helene Lööw kom med någon rapport om det för evigheter sedan. Men det är klart att man ser ju fler tjejer vid paraderna. Frågan är om de kom dit p g a killarna, vilket jag tror gäller för många? Boken ger förhoppningsvis svar.

  2. Jag ser det som troligt att det blir mer tjejer/kvinnor i de rörsler som avlägsnar sig från skinnskallekulturen och försöker distansera sig från våld. Men även Sverigedemokratrna är vad jag förstå ett manligt dominerat parti.

  3. Fast måste man verkligen distansera sig från våld för att värva tjejer? Det har aldrig varit ett problem för den rörelse jag tillhör i alla fall.

  4. Själv tycker jag hela diskussionen är konstigt exotiserande av tjejer/kvinnor. Varför skulle det vara märkligare att tjejer än killar blir fascister? Varför skulle tjejer vara mindre ideologiskt intresserade? Är tjejer/kvinnor en annan sorts människor eftersom de måste ha andra motiv än killar/män till att göra saker? Och ärligt talat Anna-Lena, tycker jag att ditt uttalande här om att tjejerna skulle ha kommit ”p g a killarna” är pinsamt. Herregud, är inte det den äldsta sexistiska klyschan i boken? En del i en klassisk historisk tradition av att osynliggöra kvinnors närvaro i en massa sammanhang som anses okvinnliga. Dessutom har du helt fel, och det är pinsamt när du påstår dig vara ”expert”.

  5. He he. Det är ingen större överraskning att de så kallade naziskinsen försvann snabbt i Göteborg. Äkta skins gillar inte idioter som kuppar vår kult;)

Kommentarer inaktiverade.