Missnöjespartier och småpartier går fram i hela Europa

Piratpartiet i Sverige lär få mandat i EU-parlamentet. Partiet är ett svenskt uttyck för det missnöjesröstande som finns i hela Europa och som missgynnar de stora partierna. Detta missnöje med regeringar och stora traditionella partier innebär också framgångar för partier på den exterma högerkanten och på vänsterkanten.

I Frankrike lär ArbetarInitiativets (AI) samarbetspartner NPA (Nya Antikapitalistiska Partiet) komma in i parlamentet. På samma sätt lär AI:s samarbetspartners i Portugal komma in och även det polska partiet PPP har en viss möjlighet.

När det gäller extremhögern är deras framgångar tydligast i Storbritannien där både UKIP (nationalistiska högerpopulister) och BNP (rasistiska fascister/nazister) lär komma in i EU-parlamentet. Även i Danmark kommer extremhögern i form av Dansk Folkeparti att gå framåt.

Intressant?

Borgarmedia: DN1, 2, EX1, 2, 3, 4, 5, Politiken1, 2, 3, 4, Sydsvenskan1, 2, 3,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

Gå och rösta! På Arbetarinitiativet!

Om ni vill rösta på ArbetarInitiativet och det inte finns partimärkta valsedlar i er lokal så kan ni rösta ändå. Ta en blank valsedel och skriv ArbetarInitiativet på den.

Om ni befinner er i Göteborg och vill rösta, men inte vet i vilken vallokal ni ska rösta kan ni alltid rösta i Nordstan. Den lokalen är öppen till klockan 20:00, andra vallokaler till klockan 21:00.

Advertisements
Gilla Anders_S på Patreon!

7 Svar på “Missnöjespartier och småpartier går fram i hela Europa”

 1. Bra skrivet i din blogg det gäller verkligen !!!

  Här påminner jag alla om EU-valet…

  !!! SISTA CHANSEN IDAG – GÅ OCH RÖSTA I EU-VALET !!!

  Stöd det bästa kulturstödet någonsin
  och skärp djurskyddet så att vi slipper
  höra om dåliga djurtransporter i EU.

  Partiet FOLKLISTAN har många starka
  visioner och konkreta förslag till EU.
  Mer info om oss på nätet.

  Om ni vill rösta på oss skriv
  FOLKLISTAN på en blank valsedel.

 2. Det vore verkligen fantastiskt om BNP kommer in, men jag är inte lika tvärsäker som dig. BNP har mött en mot/lögnkampanj som aldrig setts tidigare av dess motståndare i etablissemanget – i delar fungerar ju detta demokratihat.

 3. Missnöjesröstande är en del av det. Dessutom tror jag att inslaget av personval är mycket större i ett EU-val där partilojaliteten inte är lika stor vilket jag tror kommer att vara uppenbart i valresultate…snart får vi se om det är så.

 4. Inte för att vara negativ, men det finns bara missnöjespartier.

  Vänstern kastar skit på högern, högern kastar skit på vänstern.
  I slutändan så är det bara samma korrumperade politik med andra ord.

Kommentarer är stängda.