Få valsedelsutdelare – en del väljare

Har nu varit runt med valsedlar på de vallokaler jag hade hand om. Jag har aldrig någonsin varit med om att det varit så få valsedelsutdelare i något val. Av mina totalt 15 lokaler (fler valdistrikt) i södra Göteborg och Mölndal har det enbart funnits valsedelsutdelare vid fyra och det enda parti som funnits vid alla de fyra har varit moderaterna. I Mölndal fanns det inte valsedelsutdelare vid någon lokal. Socialdemokraterna fanns på två ställen, vänsterpartiet och miljöpartiet på ett vardera. Dessutom är det frapperande hur mycket mer välorganiserat valet är i Göteborg i jämförelse med Mölndal, även om det verkar var sämre ute i förortsområen (oavsett om det är fattiga eller rika områden).

I alla lokaler där jag varit har det funnits väljare, men valdeltagandet komerm förstås att bli lågt, även m förtidsröstningen i Göteborg verkar ha lockat många. 3000 röstade i Nordstan i fredags och det var köer utanför flera av de mobila vallokalerna.

Gå och rösta! På Arbetarinitiativet!

Om ni vill rösta på ArbetarInitiativet och det inte finns partimärkta valsedlar i er lokal så kan ni rösta ändå. Ta en blank valsedel och skriv ArbetarInitiativet på den.

Om ni befinner er i Göteborg och vill rösta, men inte vet i vilken vallokal ni ska rösta kan ni alltid rösta i Nordstan. Den lokalen är öppen till klockan 20:00, andra vallokaler till klockan 21:00.

Intressant?
Bloggat: Peter Andersson, Röda Malmö,
Borgarmedia: SVD1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, GP1, 2, 3, AB1, 2,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

3 svar på “Få valsedelsutdelare – en del väljare”

  1. /*off topic*/ #AS

    Kan stolt säga att samtliga i min trappa har röstat…och det på Sverigedemokraterna trots att vi nu pratar om Norrbotten och dess blodröda valkrets 🙂 Ja och sedan är det ju många andra här som rtöstat på SD efter vad jag fått höra under dagen…glädjande!

  2. I Husby stod det valsedelsutdelare från moderaterna, vänsterpartiet – och arbetarinitiativet. Inga från SD eller Folkpartiet av logiska skäl. Rasisterna vet att de inte får röster i Husby.

Kommentarer är stängda.