Skottlossning i västra Göteborg – gängen i väster

Normalt är förorterna i västra Göteborg, Tynnered, Frölunda, Järnbrott och Högsbo ganska förskonade från skottlossningar. Det beror i mångt och mycket på att området inte är föremål för gangstergängens interna strider. Det beror i sin tur förmodligen på att dessa förorter är under stabil kontroll av ett gäng, nämligen den så kallade Naserligan (även kallad Albanligan). Det var dock var i väster som Naserligan år 2001 hade en konfrontation med Original Gangsters (OG) på badplatsen i Näset. Men det är en av de få gånger som de västra förorterna förekommit i gangsterkriget. Dock har en del händelser i samband med Rade Koturs affärer utspelat sig i väster.

Förutom Naserligan finns också Red Devils MC, som tillhör sfären runt Hells Angels, i Frölunda. Hells Angels och Naserligan är kända för att ha goda och vänskapliga förbindelser.

Inte heller denna gång verkar det dock som om skotten mot en polisbil har något med organiserade brottslighet att göra. Det verkar vara mer av ett ungdomsstreck eftersom allt tyder på att en soft air-gun har använts och inte något riktigt skjutvapen.

Uppdatering: På tisdag eftermiddag så verkar det som om det skett verklig skottlossning och en man har blivit skjuten. Vad det verkar så skedde nedskjutningen av en ung man i närheten av där polisbilen tidigare blivit beskjuten (dock har de två händelserna förmodligen inget med varandra att göra).

Intressant?
Borgarmedia: GP,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements

13 Replies to “Skottlossning i västra Göteborg – gängen i väster”

 1. När skall svenska folket lära sig att en soft airgun INTE är en pistol och att nä kulor avfyras från dem så är det INTE skottlossning det handlar om.

  En sorft airgun jämställes med ett ärtrör så om det är skottlossning att skjuta med en soft airgun så måste jag framföra att när jag var barn i dryga 5-årsåldern och bodde i en fin villaidyll, så var där ”skottlossning” varenda dag mellan områdets barn.

  Grow up for fuck sake. Lär er reagera på saker som faktiskt kräver en reaktion istället för att som E.V.E i ”Wall’e” avfyra en massförstörelsekanon mot varenda liten mygga som flyger förbi. 😉

 2. undrar om jag skulle åka dit för vapenbrott om jag plockade fram ett av mina gamla gummibandsgevär .. Man kan döda gräshoppor med det, precis som med en Soft airgun … mitt gevär är tillverkat av en klädnypa, en lång stång, lite eltejp samt några ihopknutna gummiband.

  Jag skall ta och skjuta med det på en polisbil en vacker dag. Vem vet, det kanske blir både tidningsartiklar och blogginlägg av den hemska gärningen.. 😉

 3. Alien: Till och med du borde förstå att det är värre att skjuta med ett soft air gun än med ett ärtrör. Självklart är ett soft air gun (liknar en pistol) en troligare inkörsport till ”riktiga” vapen.

 4. Per, är vattenpistoler en inkörsport till riktiga vapen också då, menar du? Och hur är det med sådana där automatvapen av plast, som låter ”ratatat” när man trycker på avtryckaren?

  Visst finns det en symbolism i det hela, men förutom att en soft air gun kan lura poliser att dra vapen i tragiska fall, så har jag svårt att se att man skulle ha det lättare att gå över till att hota folk med riktiga vapen efter att ha lekt med den.

 5. Per: ”Inkörsport till riktiga vapen”? Hur menar du nu?

  Med samma logik skulle lego-bilar vara en inkörsport till fortkörning och rattfylla, eller det gamla beprövade ”det börjar med nål och slutar med silverskål”, eller ”börjar man med vin kan man börja med heroin” som min naturkunskapslärare så pedagogiskt berättade för oss på gymnasiet.

  Lumpen är väl en större inkörsport till riktiga vapen än vad en soft air-gun är? Eller jaktlicens, eller pistolskytteklubbar?

 6. Vad det gäller soft airguns så förefaller det mig rätt så korkat att rikta en sådan mot polisen (och andra, men wannabegangsters i förorten är ju sällan särskilt empatiska). Jag har i vuxen ålder, under rätt obehagliga omständigheter och utan möjlighet att närmare inspektera huruvida det vapen som drogs fram var äkta eller inte, blivit beskjuten med ett. Det var inget vidare. Det kanske framstår som ett pojkstreck för den som gör det, men vad händer då en stressad polis fattar fel beslut i ögonblicket?

 7. Softair guns är inte en inkörsport till riktiga vapen, när man som kriminell skaffar en softair gun är det för att man inte har råd, eller kontakter, för att kunna köpa en riktig pistol. En Softair gun funkar ändå lika bra när man ska råna eftersom offret ganska sällan, speciellt om det är mörkt, kan se skillnad på en riktig pistol och en softair gun…

Kommentarer inaktiverade.