Alcatrazlistan och polisens kopplingar till organiserad brottslighet

Enligt DN är den så kallade Alcatraz-listan föremål för handel bland grovt kriminella i Sverige. Det är förmodligen helt korrekt. Alcatrazlistan är en lista över de tyngsta kriminella i Sverige. Det handlar om grovt yrkeskriminella som ska punktmarkeras av polisen. På listan finns också släktingar och kontakter till de grova brottslingararna med. Även andra listor har kommit och listorna kan användas av konkurreande gäng för att söka reda på rivaler och mörda dessa. Det är en av anledningarna till handeln med informationen bland grovt kriminella i Sverige.

Att listorna kommit ut beror förmodligen på att det bland poliser finns kopplingar till den organiserade brottsligheten, dels direkt som i fallet med en polis i Trelleborg, som varit medlem i en klubb med nära band till Bandidos.

I Göteborg har det sen länge, ja faktiskt redan på 1970-talet funnits rykten om att delar av polisen samarbetat med delar av den organiserade brottsligheten. Under senare år har dess rykten ofta handlat om att Naserligan har nära förbindelser med delar av polisen eller enskilda poliser i Göteborg. Något som ska ha gynnat denna grupp i konkurrensen med andra gäng i Göteborg.

Uppe i Stockholm har vi det ökända samarbetet mellan polismannen Olle Liljegren och den organiserade brottsligheten. Något som lett till att Liljegren fått sparken. Men troligen var betydligt fler poliser inblandade i oegentligheterna med vapen och knark. En av dem kan ha varit polismästaren själv, Carin Götblad.

Att hemliga listor läcker ut från polisen under sådana omständigheter är ingenting att bli förvånad över.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Blogged with the Flock Browser

 

Tags: , , , ,

 

Advertisements

6 Svar på “Alcatrazlistan och polisens kopplingar till organiserad brottslighet”

 1. Självklart har de det. Jag hade snarare blivit förvånad om de INTE hade det.

  Bort med polisens rätt att utreda sig själva! De borde utredas av en helt utomstående myndighet med tjänstemän som utsågs av medborgarråd och som polisen inte hade minsta möjlighet att påverka vem som skulle tjänstgöra i ett givet fall! Och givetvis sparken på grått papper vid påkomst med fingrarna i kakburken.

  Då skulle det nog bli stopp med sånt här…

 2. Måste säga som det är.
  Det är 2 Poliser som specrllt har lämnat en gamal spaninglista som ligger mist 10 år tillbaka.

  Polisens namn Anders Dvärgen, samt Mike snut som jobbade bla med Milan sevo.
  Man kan lett säga Milans Sevos Spring pojkar fast poliser.
  Detta är ett sett, att inget annat än vilja synas och jävlas med några kriminella eller att säga många av dom på lista är förre detta kriminella i dagens tid.

  Dagens lista finns hos duktiga poliser som låter sig ej säljas och den listan kommer absolut inte att hamna hos korrumperade Snutar…. Anders och Mike snut….

Kommentarer är stängda.