Ockuperat fritidshem i Lund

Citerat från ett flygblad utdelat i Lund av Lundabor mot nedskärningar, som jag hittat hos Röda Malmö:

”Vi har öppnat det nedlagda fritidshemmet på Magistratsvägen. Syftet är att fritidshemmet Romano Trajo ska bli samlingsplats för barn och ungdomar igen. Detta är ett initiativ av frivilliga personer och grupper från hela Lundaområdet.

Kommunens neddragningar innebär att barn och ungdomar på Norra Fäladen får betala ett högt pris. Med Romano Trajo riskerar en av de viktigaste samlingsplatserna på Norra Fäladen att försvinna. Romano Trajo har tidigare fått Lunds kommuns integrationspris för sitt arbete med romskabarn och ungdomar.

Därför har vi öppnat fritidshemmet igen, men för att lyckas måste vi ha hjälp från dig, dina kompisar och grannar! Vi vill att kommunen upphäver sitt beslut om nedläggning av Romano Trajo!

Med vänliga hälsningar
Lundabor mot nedskärningar”

På onsdag 19 aug. kl. 18.00 är det demonstration på Stortorget. Mot höjda busspriser, privatiseringar och neddragningar på fritidshemmen.

Intressant?
Borgarmedia: Sydsvenskan,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Från Konfliktportalen.se: Kristoffer Ejnermark skriver Goda nyheter från Högsta Domstolen, Johan Frick skriver Trivsamt och vilsamt – Södermalm

Advertisements