Ryssarna har hittat Arctic Sea utanför Afrika

130534a890c4191f8e_3.jpg

Ett av de ställen där Arctic Sea har rapporterats vara är vid Kap Verde-öarna väster om Afrika. Nu hävdar den ryske försvarsministern att fartyget hittats just där. Frågan är om det verkligen varit en äkta kapning a la Somalia eller Sydostasien, eller om det varit något annat. En desperat åtgärd från besättningen?. Strid om en hemlig vapenlast som fartyget skulle smuggla till nån underlig beväpnad rörelse? Försök till försäkringsbedrägeri? Ja, frågorna är många om det tidigare försvunna skeppet och dess redare, Solchart Management.

Besättningen ska enligt uppgift ha flyttats till ett annat fartyg och ska inte ha befunnit sig under hot när fartyget upphittades. Detta osar katt lång väg om jag får säga. De ryska uppgifterna verkar mycket diffusa och vaga. Jag undrar verkligen hur det egentligen står till med den påstådda kapningen. Men samtidigt så hävdar flera tidningar och nyhetskanaler att bilder på misshandlade besättningsmän existerar. Fast det skulle hänt innan den svenska polisen var ombord på fartyget efter kapningsförsök i Nordsjön (som misslyckades?). Underligt blir bara underligt värre ju mer man läser om detta.

Intressant?
Borgarmedia: HS1, 2, 3, Politiken1, 2, 3,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements
  • urbanstar

    Troligen är det ett försök till försäkringsbedrägeri. Allt verkar tyda på just detta. Timmer är inte så värdefullt i sig men kanske kan ekonomiska böcker tala om hur rederiet har det med ekonomin. Även kan det vara ett mindre lyckat försök från en sammanslagen besättning för att få en säkrad pension då deras lön inte direkt är den högsta tänkbara. Kanske är just det senare alternativet mest troligt.

  • ole

    men hvorfor er den russiske marine saa himla opptatt i faa tag paa skeppet? Akkurat som paa en film, hitta henne for alla midler, fortell verden alt er bra med mannskap som allerede er tatt av skepet, og jag er seker hun kommer at bli eskortatt i land og ingen kommer at faa vita nogot mer. Nogon har svetsat inn nokot som er blitt stulen og solgt ulovlig fra russiska milteret og de skal ha det tilbaks…saa enkelt er det.