Flera anhållna i samband med Västbergarånet

765x320.jpg

Polisen har i Stockholm anhållit flera personer som misstänkta för att ha utfört det spektakulära helikopterrånet i Västberga. Om jag tolkar denna information rätt torde detta innebära att mer fantasifulla spekulationerna om det jugoslaviska Rosa Pantern-gänget och liknande inte är aktuella. Utan det bör snarare röra sig om inhemska rånare med eventuellt stöd utifrån i form av en helikopterpilot.

Då Leif Silbersky blivit tillförordnad försvarare för en av de åtalade, förmodligen en 34-årig helikopterpilot, så dra man ju slutsatsen att det kan röra sig om en i Sverige mer känd brottsling eller på annat sätt känd eller kontroversiell person. Denna person förnekar dock all inblandning i rånet.

Intressant?
Borgarmedia: SVD1, 2, AB, EX1, 2, DN,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements
 • Mattias

  Själv är jag av den bestämda uppfattningen att ett säkert tecken på att en anklagad är skyldig är att den ber om att bli försvarad av Leif Silbersky 🙂

 • Abbe

  Han är ingen känd brottsling. Det enda jag kan säga är att han är 34 år och är en välkänd filmare. Filmade bland annat tv4programmet Robinson.

  Han heter Al******er E******n , Bor i Ljustarö. Troligtvis oskyldig.

 • Leif Kjellberg

  Inte alls osannolikt att karln är helt oskyldig till inblandning i detta. Att kunna flyga en helikopter och möjligen ha ”tvivelaktiga bekanta” räcker nog idag för att bli anhållen.
  Kanske man skulle titta lite på div olika Stureplansbrats. Där finns några direktörsvalpar med helikoptercert + noll respekt för ett civiliserat samhälle.

 • Mats

  Leif

  ”Inte alls osannolikt att karln är helt oskyldig till inblandning i detta. Att kunna flyga en helikopter och möjligen ha ‚Äútvivelaktiga bekanta‚Äù räcker nog idag för att bli anhållen.

  Nej det räcker inte att bli anhållen, därför hade polisen mycket mer på fötterna innan de grep honom. Att det du trodde räckt så hade han varit gripen redan i onsdags.

  Att de hade avlyssning på honom kanske hjälpte till.

  ”Kanske man skulle titta lite på div olika Stureplansbrats. Där finns några direktörsvalpar med helikoptercert + noll respekt för ett civiliserat samhälle.”

  Jo för stureplans bratts med helikopter certifikat har behov av pengar…