Enda vettiga handlingssättet i Afghanistan – tillbakadragande

Taktiken i Afghanistan är inte så viktig om man tror att den har någon som helst betydelse för utgången av kriget och ockupationen. Det spelar ingen roll vilken taktik ockupationstrupperna använder sig av. Man kan inte och kommer inte att kunna vinna kriget i Afghanistan. I alla fall inte med militära medel och om man inte vill döda alla invånare. I så fall är det inte första gången som Afghanistans folk besegrar på pappret långt starkare militärmakter. Det skedde senast när Sovjetunionen ockuperat landet och insatt en marionettregim. Det skedde tidigare när britterna vill inta landet på 1800-talet.

Så det vettigaste NATO kan göra, för att minimera civilbefolkningens lidande, det är att dra tillbaka ockupationstrupperna omedelbart. Sverige kan börja genom att dra tillbaka de svenska trupperna. De har inte i Afghanistan att göra. Sverige borde inte delta i imperialistiska ockupationskrig där valfusk och andra mindre legala tricks används för att försöka legitimera en marionettregim.

Intressant?
Borgarmedia: AB,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements