Dumheter om AFA och förortsupplopp

AFA har inte provocerat fram några oroligheter i Rosengård. Det är rena dumheterna som presenteras i de svenska tidningarna. Det som hände i Rosengård förra senhösten och förvintern var ett resultat av slumfastigheter och misär samt myndighets- och polisprovokationer:

Det startade efter att kommunen försökt stänga en samlingsplats för de lokala ungdomarna, vilket resulterade i att de ockuperade lokalen. Detta blev i media känt som Rosengårdsmoskén. Polisens trakasserier i kombination med vräkningen av dem fick det som började som en ganska stillsam ockupation att utvecklas till allt våldsammare konfrontationer med polisen. Samtidigt drogs fler och fler grupper in i upploppen.

Det finns inte heller något som helst belägg för att de gripna för bråken i Fittja skulle vara medlemmar i AFA. Jag säger inte att det är omöjligt att nån enstaka av dem skulle kunna vara med i AFA, men om all tio vore det så skulle det väl innebära att i stort sett hela AFA i Stockholm satt innanför lås och bom. Sanningen är att det handlar om lögner och svartmålning från polis och borgerlig media. Rena dumheterna kan man nog kalla de uppgifter polisen sprider via korkade och osjälvständiga journalister som sitter i polisens knä.

Sen är det ju iofs ett faktum att många av de AFA-medlemmar jag känt och känt till genom åren varit bosatta i olika förorter, så även om det är så att någon AFA-aktivist deltagit i bråken i Fittja så kan det ju faktiskt vara så att denna person bor där. Omvänt så kan ju några ungdomar från Fittja ha deltagit i AFA-aktioner både en eller flera gånger. Det tycks ju som en naturlig sak att ungdomar i förorter tar ställning mot fascism och rasism. Men inget av det gör ju ungdomarna till AFA-medlemmar.

Det finns många problem med AFA och de autonoma. Att de skulle ligga bakom en stor del av de förotrsbråk som varit i Sverige är inte ett av de problemen. För det är helt enkelt osanning.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements