Organstölder i Israel bevisade

Det har sen tidigare varit känt att man på det israeliska sjukhuset Abu Kabir stulit organ från israeliska soldater utan att fråga familjerna om lov. Nu har det på grund av några bandinspelningar av intervjuer med chefspatologen Yehuda Hiss (som åtalats och dömts för organstölder och förlorat sitt jobb som chefspatolog) också bevisats att Israel stulit organ från palestinier på 1990-talet. Vilket var det som Donald Boström menade skulle undersökas i en mycket omdiskuterad artikel i Aftonbladet.

Kritiken mot Boström var omfattande och varenda svensk tidning hade upprörda artiklar om antisemitism i Aftonbladet osv. När det nu visar sig att de palestinier som i Donald Boströms artikel anklagar Israel för att ha stulit organ från döda palestinier hade rätt så är majoriteten av svensk media tyst eller så svamlar man förvirrat. Detta trots att israeliska myndigheter nu faktiskt erkänner dessa övergrepp på 1990-talet.

Intressant?
Bloggat: Arbetarperpektiv, Motvallsbloggen, Esbati, Annarkia, Scaber Nestor, Röda Berget, Jinge,
Borgarmedia: AB, DB,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements

13 Replies to “Organstölder i Israel bevisade”

 1. Läs artikeln igen. Inga organ har tagits från palestinier. Däremot har vävnader tagits, både från israeler och palestinier. Och inget av det har använts för att sälja eller ge till någon annan vilket var huvudpoängen i Boströms artikel

 2. Markus, gör dig inte fånig. Undersökningen mot Hiss har konstaterat att organ faktiskt har sålts vidare i undervisningssyfte. Och vad betraktar du själv exempelvis hjärtvalv som? Huvudsyftet med artikeln var dock inte att tala om stöld utan att kräva att palestiniernas misstankar skulle undersökas. Nu har de fått bekräftat att kropparna plundrats systematiskt. Och att detta dolts via hemlighetsstämplade obduktionsprotokoll.

 3. Det mest talande för hela historien är hur föraktfull synen på palestinierna är och hur lite man bryr sig om palestinierna från liberalt håll. Palestinierna lyssnar man helt enkelt inte på. Om man är liberal.

  En annan mycket viktig och elementär sak i det hela är hur gärna liberalerna kopplar samman judendom och judarna med allt staten Israel gör. Men man måste alltid skilja mellan vad staten Israel gör och att judarna inte är en enhetlig konspiratorisk ond grupp med samma mål och samma bakgrund. Sionism är inte detsamma som judendom eller judarna. Kan tyckas som en truism, men inte för Mohammed Omar eller liberalerna.

 4. 1. Den amerikanska historien Bodström refererade till rörde levande, frivilliga njurdonationer där judar spelade en nyckelroll (det förekommer dock bland alla samhällsgrupper, utom de som helt vägrar transplantation).
  2. De palestiska fallen hade noll med levande och frivilliga palestinier att göra – det fanns alltså ingen koppling till 1.
  3. Varför gjordes ingen undersökning på någon död palestinier som misstänktes blivit bestulen på sina organ, om det nu var så flitigt förekommande? Jag vägrar tro att det inte skulle gå att få en fatwa på att såväl uppskjuten begravning som obduktion är helt OK. Det är inga problem att gärva upp en kropp och obducera den efter åratal i jorden.
  4. Av transplantationstekniska skäl är påståendena i Boströms artikel helt orimliga och därför ytterst osannolika – framför allt i samband med 3.

  Sanningen är att begravningsbyråer, rättsläkarstationer och abortkliniker gång efter annan ertappas på att sälja med att sälja kroppsdelar som hud, skelett, hypofyser med mera i strid med såväl läkaretik som lagar. Likaså ertappas rättsläkare/obudcenter regelbundet med att ha souvenier typ dödskallar i bokhyllan. Men det har inget med Israel, judendom, palestinier eller islam, utan är ett gränsöverskridande problem. Likaså anses det inte vara ”organhandel”.

  Bodström hade kunnat skriva en artikel om skumma begravningsentreprenörer, hur ”svarta” kroppsdelar tvättas ”vita” eller för den delen om köpta organdonatorer – men valde istället att skriva en artikel proppad med antydningar, helt okritisk mot påståendena och helt utan att kolla rimligheten/troligheten i påståendena. Då får man ta den kritik som kommer om reflexmässig antiisraelism, blood libel och total okunnighet om historiska antisemitiska myter.

  1. Gertkvist: Vem skriver du om ? Thomas Bodström eller Donald Boström? 😉 För övrigt har du nog inte läst Boström och har uppenbarligen begränsad kunskap om transplantationer.

   4. Du har fel på denna punkt. Det har utretts av en läkare plus några till på en av mina tidigare inlägg. Påståenden är dessutom inte Boströms, utan det är påståenden från de människor som Boström intervjuar.
   3. Det är ju det Boström undrar
   2 och 1. Boström skrev om bägge men kopplade inte ihop dem. Huruvida fattiga palestinier i Israel sålde sina organ vet vi inget om, men varför skulle det vara otroligt? Det var inte judar som spelade en ledande roll som givare utan människor från Israel.

   Boström skiver inte heller någon stans om judendom i sin artikel och han är noga med att Israel och judendom inte är samma sak. Det tycks inte du vara Gertkvist. Den första halvan av artikeln (om palestinierna) är från 1990-talet och har publicerats förut utan probem. I en bok där även Cordelia Edvaardsson var med. Sen tycker jag att artikeln i AB var slarvigt skriven, men det är en annan historia som jag redan berört.

 5. Gertkvist, jag vet att ni israelapologeter försöker slå på knut för att vinkla detta till antisemitism, men få fakta rätt.

  1) ”Frivilliga” donatorer tvingas inte lämna ifrång sig sina njurar under vapenhot. Det var vad som hände de stackars moldavier som ångrade sig gällande del illegala organhandeln.

  2) Det står inte i artikeln att det ska finnas en direkt koppling. Den senaste händelsen används för att illustrera det faktum att Israel är ett av världens centrum för illegal organhandel och att andra länder avbrutit sammarbetet med Israel p.g.a detta.

  3) Undersökningar har gjorts av palestinska läkare och de har konstaterat att organ saknas. De har dock anklagats för ”antisemitism” när de sagt vad som nu bevisats vara sant. Annars vet du självklart att både judisk och muslimsk sedvänja säger att kroppen ska begravas inom ett dygn. För mer exempel på hur organstölderna varit kända, läs här:

  http://www.wrmea.com/component/content/article/321-2009-november/6602-israeli-organ-trafficking-and-theft-from-moldova-to-palestine.html

  4) Nu gör du dig löjlig. Det är bevisat att organ stulits. Att hornhinnor plockades av och ögonen limmades ihop för att dölja detta. Att hud, ben och hjärtklaffar plockats bort. Andra delar har försvunnit då de dissekerats i undervisningssyfte. Det är alltså mer än sannolikt att organ försvunnit. Det är helt enkelt sant.

  Sedan babblar du. Boström har skrivit en artikel som visat sig vara sann på varje punkt. Och eftersom det handlar om Israel kräver du att han skulle skrivit om något annat. Så arbetar israelapologeterna.

 6. Terrorstaten har genom systematisk terror mot den palestinska befolkningen, decennium efter decennium, roffat åt sig mer och mer av deras land. Och gör så alltjämt.

  Terrorstaten har i lönndom skaffat hundratals kärnvapen. Och verksamheten fortgår.

  Terrorstaten utövar likskändning genom att stjäla organ. Detta är nu bevisat. Och hur stort mörkertalet är kan man förstås bara sia om.

  Vad är det för jävla ynkryggar till politiker vi har i Sverige och Europa som inte har kurage nog att terroriststämpla denna makabert blodtörstiga sionism? Och var finns de judar i Sverige som tar tydligt avstånd från sionismen?

Kommentarer inaktiverade.