Socialistiska Partiet överrepresenterat bland toppbloggarna

Av de 50 högst rankade på Knuffs rankinglista över de viktigaste bloggarna så är två stycken bloggar skrivna av medlemmar i Socialistiska Partiet (SP). Med tanke på partiets litenhet är det en överrepresentation som är enorm. I förhållande till storleken är partiet nog det framgångsrikaste som finns i bloggosfären. De SP-bloggar som finns med bland de 50 viktigaste bloggarna är min gene och Röda Malmö. Min ligger på 13:e plats och Röda Malmö på plats 31.

Andra välbesökta SP-bloggar är Röda Lidköping, Röda Lund, Röda Göinge, Kildén & Åsman, Arbetarperspektiv och Trotten. För övrigt är jag ju ganska aktiv på facebook, men inte på Twitter. Det senare tar helt enkelt för lång tid i förhållande till värdet på insatsen.

Intressant?
Bloggat: Jinge, Kjellberg,
Borgarmedia: SVD1, 2, 3, AB,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements
 • JavelinX

  Tja, det är inte så konstigt. Ni skriver bra. Många partianknutna bloggare gör inte det. Och även om jag absolut inte delar dina politiska åsikter så är du nästan alltid läsvärd och väldigt sällan dogmatisk på ett negativt sätt. Därför läser jag Svensson. Och det tror jag gäller många andra borgeliga bloggläsare också. Gott nytt 2010 önskar högerspöket Jx

 • För att vända på saken: den elit som har verklig makt behöver inte öda tid på att blogga och försöka övertyga folk om något. Man har ju redan makten och kan koncentrera sig på den.

  • Anders_S

   Björn: Det är ju en korrekt iaktagelse som jag håller med om.

 • Pingback: Insändare: Vänsterns tydliga storhetsvansinne « Fria Nyheter()

 • Gustav H

  Lämnar en länk här, som jag snubblade över på SvD.
  http://blogg.svd.se/usabloggen?id=17550

  Det här tyckte jag var intressant. Hur rankar du de olika rankningssajterna? Att gå på enbart Knuff verkar ju lite sådär, om man skall få fram en riktig bild av hur populära olika sidor är. Jag vet inte riktigt vilken man skall titta på främst, men å andra sidan surfar jag sällan bloggar utifrån popularitet.

  • Anders_S

   Gustav H: När du skrev din kommentar så skrev jag ett inlägg om det. Det olika sajterna är så olika så att det är svårt att ranka. Bloggtoppen är det tyvärr möjligt att manipulera besökssiffrorna på så den är inte helt tillförlitlig. På Bloggportalen finns det fler olika listor vilket gör att den förmodligen är den tillförlitligaste. Den räknar också 7 dagar löpande vilket är bättre än Bloggtoppen som startar om varje vecka. När det gäller antal inlänkar så är Twingly betydligt bättre än Knuff. Så en kombination av Twingly och Bloggportalen skulle nog vara idealet. Inflytande.se mäter på ett liknande sätt (man kombinerar Twingly, Bloglovin och Googlelänkar) men publicerar inga listor.

   Man kan konstatera att det finns ett fåtal bloggar som finns med i toppen på alla listor. Min är en av dem. Flertalet av de som ligger högre än min blogg på Knuff-listan gör det inte.

 • Jag

  Jag håller i stort med Javelin X och Björn. De pekar på några anledningar till att bloggarna för de små partierna är så poppis. Själv finner jag dessa bloggar intressanta då de små partierna får nästan inget vanligt mediautrymme i tidningar och TV så vill man veta någonting som inte är mainstream eller om man vill veta mer om ”den andra” sidans vy av olika evenemang och demonstrationer (som t.ex klimatmötet i Köpenhamn) så är ju dessa bloggar ovärderliga. Tack för att ni tar er tid för denna direktformen av demokrati och opinionsbildning.

 • Pingback: Nu börjar det « Kommunicerat()

 • Men det är ändå en stor skillnad att vara aktiv på nätet och på gatan.
  Även om internet är viktigt idag tror jag att närvaron på arbetsplatser
  gator och torg är betydligt viktigare.
  Tyvärr verkar stor del av vänstern lämnat det åt sidan för att istället
  ägna sig åt att debattera på nätet.

  Amer Mohammed Ali
  Rättvisepartiet Socialisterna

  • Anders_S

   Amer: Det är viktigt att var aktiv på gatan/hemmet/jobbet. Viktigare än på nätet. Helt klart. Men för oss, de personer, som har svårt att få tid att komma ut på gatan, inte har nåt fast jobb etc, så är det bara att vara aktiv i opinionsbildning på nätet. Men jag är ju ute på gatan ett tjugotal gånger per år. Förutom att jag arbetar i olika föreningar, rörelser, organisationer och skriver på nätet.