Bakluckemorden – kopplingar till norska gangsters och rysk maffia

Det så kallade bakluckemordet har enligt den norska tidningen Dagbladet kopplingar till den undre världen i Norge. Enligt Dagbladet ska de två svenskarna varit inblandade i en transport av en större summa pengar från knarkhandel när de blev mördade. Vart pengarna har tagit vägen och till vilka pengarna skulle levereras framgår inte.

Däremot uppger Dagbladet att den äldre av de två värmländska män som skulle kunna vara de dödade, har haft konflikter med ryska gangsters om just narkotikahandel. Svensk polis bekräftar att det förmodlgen finns vissa beröringspunkter med Norge i det aktuella mordfallet, även om man inte medger att man misstänker vilka de mördade är.

Vad som också är känt är att den så kallade Naserligan har kopplingar till norska gangstermiljöer och till stor del anses kontrollera narkotikasmugglingen till Norge. Naserligans starkaste fäst i Sverige är Göteborg som ju inte ligger alltför långt från Getinge i Halland.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements