35-åring misstänkt för bakluckemorden

Polisen är nu ganska övertygade om att de två värmlänningar som hittades brända i bakluckan på en bil utanför Getinge i Halland mördades mellan Dalby och Genarp i Skåne:

Platsen har kunnat bestämmas till en fastighet mellan Dalby och Genarp, berättar kommissarie Lars Hamrén på länskriminalen i Halland.

Han berättar också att en person är misstänkt för inblandning i mordet och anhållen i sin frånvaro. Men polisen utgår ifrån att fler är inblandade.

Larmet om en brinnande bil på en viadukt över E 6 i Halland strax norr om Halmstad kom sent på kvällen den 6 januari. När räddningstjänsten kom dit upptäckte de två döda kropparna i bilens bagageutrymme.

Den misstänkte är en man i 35-årsåldern och utländsk medborgare. Polisen vill inte gå in på vad som gjort att misstankarna riktas mot honom. Han är känd av polisen sedan tidigare, men inte för grova våldsbrott.

Polisen i Skåne och Halland kommer att samarbeta om utredningen i fortsättningen. Mordet kan dock bli svårt att lösa och få någon fälld för, även om man nu alltså har en misstänkt. Det är vanligt när det gäller mord i gangstermiljöer att det är svårt att få fram bevis och att få någon fälld. Allt kring bakluckemorden tyder på att det är ett gangstermord.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements
  • Anders_S

    Med anledning av ett par kommentarer som fick tas bort. Läs reglerna innan ni skriver nåt:

    http://www.zaramis.nu/blog/kommentarsregler/

    Jag ska också kommentera en sak som skrevs i en av kommentarerna. En värmlänning är en person som bor i Värmland, eller en person som fötts i Värmland. Oavsett medborgarskap. N skåning är en person som bor i Skåne eller är född i Skåne. En irakier är en person som bor i Irak en perosn med irakiskt pass eller en person som är född i irak. Det betyder att en person kan vara både irakier, svensk, värmlänning och skåning på en och samma gång. Jag väljer i allmänhet att skriva utifrån var en person bor.

    Sen är det inte jag som skriver vad som står i ett citat. Det är den tidning/sajt varifrån citatet kommer som skriver det.