Bildt hycklar om frihet på nätet

Friheten på nätet måste försvaras skriver Bildt. Men i praktiken är det sämre ställt när det gäller att försvara friheten på nätet i det land där Carl Bildt och hans parti regerar. I Sverige har man infört den ena begränsningen och kontrollen efter den andra. Regler som Ipredlagen, FRA-lagen och en del annat smått och gott har införst under den nuvarande borgerliga regeringen. Saker som begränsar friheten och yttrandefriheten på nätet.

Det är lätt för Bildt att vara kritisk och för frihet i andra länder. Men på hemmaplans tycks det vara andra bullar som gäller. Här ska det kontrolleras, snävas till och stramas åt. Friheten på nätet begränsas steg för steg i det land där Carl Bildt och hans partikamrater faktiskt har makt. Debattartikeln i SVD om att friheten måste försvaras är fkatiskt rent hyckleri. Där Bildt har makt att faktiskt försvara friheten på nätet så gör han det inte. Utan motsatsen.

Och hur ställer sig Bildt till att folk (eller undersåtar som Bildt i sant patriarkalisk anda kallar oss) faktiskt får sparken från sitt jobb om de använder den begränsade yttrandefrihet som faktiskt ändå finns på nätet? Misstänker att han försvarar sådant om det händer i Sverige, men inte i Kina.

För mig verkar det dessutom som om Bildts debattinlägg syftar till att föra fram fler förslag om inskränkningar, kontroll och begränsningar på nätet. Det tycks för Bildt handla om vilka makthavare som har kontrollen, inte om frihet.

Intressant?
Borgarmedia: DN1, 2, SVD,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements

12 Svar på “Bildt hycklar om frihet på nätet”

  1. Pingback: Ett Ögonbildt! :
  2. Jag tycker att man ska tänka på vilken roll Carl Bildt har och utifårn vilket perspektiv han uttalar sig. Han är den mest nätvane av alla moderata ministrar. Han har alltid hållit på. Han är bra. Men han är inte ansvarig för allt i partiet. Däremot kan han gå i bräschen och det gör han också nu. Andra lyssnar på honom. Man får vidga perspektivet här. Ett politiskt parti består också av människor man får inte glömma det. Det tar tid.

    För övrigt så tycker jag att FRa-lagen ska rivas upp men det är väl bekant vid det här laget.

  3. Bildt, nätvan? Njae, då ligger det dåligt till med de moderata ministrarna. Vid det berömda e-brevet till Clinton kunde han inte ens skriva det själv och han har ingen aning om vad datalagen säger eller hur man modererar en blogg.

    Borde verkligen finnas moderata ministrar med mer nätvana. Ett veckobrev är inte mycket att skryta med och någon annan kunskap har han aldrig kunnat visa på.

  4. Jag tycker inte Carl Bildt kan gömma sig bakom någon annan i den här frågan och säga att han inte är ansvarig. Han sitter i regeringen och då är man per definition ansvarig för vad som sker. Han hade kunnat göra som Odenberg om han ogillat den förda politiken så mycket.

Kommentarer är stängda.