En har fått gå, två till bör bort

Av de offentliga personer som har ansvarsposter i Bjästa och som på olika sätt har bidragit till eller nonchalerat förföljelserna av den unga flickan som våldtogs har en nu omplacerats. Det gäller den kommunalt anställde fritidsledaren. Nu är det bara den likaledes kommunalt anställda rektorn och den av Svenska kyrkan anställde prästen i Nätra församling som bör omplaceras, avgå eller sägas upp.

En har fått gå, dags för nästa två.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements
 • Du har som ofta helt rätt i din analys och din slutsats.
  Dock funderar jag lite över varför, jag har inte läst blogginlägget och ser inget skäl att göra det, det verkar som kommunen bara reagerar när det är pojken och pojkens familj som utsätts för kommentarer. Förefaller mig mycket märkligt.

 • Frågan jag ställer mig är, skall man sparka fotfolket när ledningen brister?

  Arne Öhman

  • Anders_S

   Arne Öhman: En rektor är väl inget fotfolk. Det är själva ledningen. En präst är heller inget fotfolk.

 • Jag syftade på fritidsledaren, han är fotfolk.

 • Du har missuppfattat en sak. Fritidsledaren får sina konsekvenser för något som hänt efter uppdrag gransknings nedslag i landsbygden. hans inlägg gjordes i onsdags. 24 H senare får han konsekvenserna för detta. Läs mer i:

  http://www.facebook.com/home.php?#!/group.php?v=wall&ref=mf&gid=113513345333032

 • profanum_vulgus

  Fritidsledaren omplacerades ju för att han uttalat sig nedsättande om pojkens mamma.
  Du brukar ju ha rätt ofta, men i bjästa-fallet lyckas du få allt fel.

  • Anders_S

   profanum: Han agerade först mot flickan och med pojkens mamma. Efter kritiken i TV uttalde han sig negativt om mamman och avekdades. Han gjorde allt fel. Hela tiden. Så, nej jag har inte fått saker och ting fel här.