Tjetjeniens president mördar fiender i andra länder

Att Tjetjeniens president Ramzan Kadyrov på rent gangstermanér låter mörda fiender som lever i andra länder påstås av en åklagare i Österrike. Det handlar om en man, Umar Israilov, som skulle vittnat mot Kadyrov i en rättegång om tortyr och övergrepp i hemlandet Tjetjenien. Det blev dock aldrig nåt vittnesmål då Israilov sköts ner på öppen gata. Kadyrov styr idag Tjetjenien med järnhand. Han gör det i samarbete med Rysslands president Valdimir Putin. Bland Kadyrovs fiender finns klanen Jandarbijev.

Sulim Jamadajev, en företrädare för Jandarbijevklanen mördades i Dubai – enligt Dubais polischef Dahi Khalfan Tamim personligen av Kadyrovs kusin Adam Delimchanov. Ruslam Jamadajev, bror till Sulim, sköts i Moskva av personer kopplade till Kadyrov. Jandarbijevklanen har kopplingar till den familj, Antonov, som numera äger svenska Saab och anses i likhet med Kadyrov-klanen vara delar av/kopplade till den ryska maffian. Mordförsöket på Alexander Antonov liknar på många sätt morden på Israilov och bröderna Jamadajev (Yamadayev) och anses ha kopplingar.

Mordet på den kända ryska journalisten Anna Politikovskaja anses också ha kopplingar till Putins gunstling Ramzan Kadyrov.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements