Socialdemokratisk politiker inblandad i ”hedersaffär”?

En 53-årig socialdemokratisk politiker har häktats för att på sannolika skäl ha planerat (stämpling till) att kidnappa en dotter till en syrisk diplomat. Det hela verkar var ett typiskt ”hedersärende” där den syriske fadern varit missnöjd med sin dotters val av partner. Politikern hävdar dock att han endast ägnat sig åt medling mellan far och dotter och inget annat.

Bevisen mot politikern uppges komma från telefonavlyssning som Säpo bedrivit mot den syriske diplomaten. En avlyssning som skett av helt andra orsaker. Sådan sidoinformation som den som nu utges för att vara bevis för en kidnappningsplan brukar kallas överskottsinformation.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Advertisements
 • gråsosse

  Precis som i övrig press blåser du upp ordet ”Socialdemokrat”. Detta har ingenting med socialdemokraterna att göra och även om du inte skriver det rent ut tycker jag det hela andas ”guilt by association” som är en ”ogiltig” argumentationsform.

  Anstränger du dig kommer du att hitta den här typen av personer i precis vart enda parti av någon storlek.

  • Anders_S

   gråsosse: Det är fullt tänkbart och trligt att personer som liknar honom finns i många partier. Men nu, i detta fall, pratar vi om en socaildemokrat. Inte bar en medlem i partiet, utan en aktiv politiker.

 • PF

  De intressanta är ju att detta bedöms som så viktigt att man avslöjar att man avlyssnar en syrisk diplomats hemtelefon,jag antar att det är dottern som sossen pratat med.
  Har han tänkt hjälpa dottern mot hennes vilja? För om hon är med på det så kan det väl inte vara kidnappning.Eller hur gammal är hon?

 • Maja

  Att överhuvudtaget tro att denna politiker är inblandad i detta är befängt. Varför skulle en omtyckt, duktig engagerad politiker, make, fyrbarnsfar som tillsammans med sin familj byggt upp en tillvaro i Sverige riskera att hans och familjens tillvaro rämnar om det inte är så att diplomaten har vissa påtryckningsmedel i form av hot annars tror vet från den kunskap jag har kring denna familj att politikern är oskyldig i sammanhanget, Jag hoppas verkligen att frågan reds ut och han går fri från dessa hemska anklagelser.