Bra förslag från miljöpartiet om Afghanistan

Jag är inte speciellt förtjust i miljöpartiet, men nu har de föreslagit att de svenska trupperna i Afghanistan ska tas hem. Det är bra och innebär att vi nu har två partier i oppositionen var grunduppfattning är att dra bort trupperna från Afghanistan. Detta bör dock göras så snart som möjligt och inte skjutas upp så som de tre partierna i oppositionen just nu har överenskommit.

Det finns ingen anledning för Sverige att delta i en imperialistisk och USA-ledd ockupation. Miljöpartiet och Vänsterpartiet måste nu också få med socialdemokraterna på denna linje så att ett tillbakadragande också kan genomföras.

Samtidigt ser vi ockå satt det är ganska tätt mellan blocken i opinionsmätningarna, även om oppositionen leder vilket man gjort väldigt länge nu. Samtidigt ser det också ut som om Sverigedemokraterna inte kommer att ta sig in riksdagen.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements
 • Kenta

  ”Jag är inte speciellt förtjust i miljöpartiet, men nu har de föreslagit att de svenska trupperna i Afghanistan ska tas hem.”

  Visst men vi ska fortsätta att stödja dom jävla imperialisterna i 3-4 år till om dom gröna mupparna får som dom vill. Om det vart nån stake i mupparna, och i vänsterpartiet också för den delen, så hade dom vägrat att samarbeta med dom maktkåta sossarna om inte den svenska militären dras tillbaka direkt om det blir ny regering.

  Det mupparna inte fattar och det vänstern inte fattar är att sossarna trixar med dom. Sossarna är precis som vilket jävla annat borgarparti som helst och det är fan i mig skandal att vänstern vill samarbeta med dom.

 • Pingback: Bra besked från Mp om Afghanistan « Röda Berget()

 • Björn Rönnblad

  Nu undrar jag om du inte drar för snabba slutsatser (åtminstone i din rubrik ”Bra beslut”), eller litade för mycket på ytliga medieuppgifter. Igår tog MP-kongressen ett allmänt formulerat beslut om att trupperna ska tas hem längre fram- ett beslut som partistyrelsen/Maria Wetterstrand idag tolkade som ”senast 2014”. Idag avslog MP-kongressen i själva verket en motion som föreslog att MP ska kräva att trupperna tas hem snarast.

 • Björn Rönnblad

  Förlåt, Det står ”Bra förslag…” såg jag nu. Men det förändrar inte min invändning

  • Anders_S

   Björn: Man har en överenskommelse med V och S om att inte dra tillbaka trupperna inom denna mandatperiod. Vilket jag också nämner.

 • Pingback: Blocken balanserar på slak lina. | annarkia()

 • Björn Rönnblad

  Jo, det såg jag. Men vilket är det då som är ett ”bra förslag”?

  • Anders_S

   Björn: Genom att man (Wetterstrand) går ut med att man är för tillbakadragande så innebär det ökad acceptans för kravet. Då kan man driva på hårdare. Det är positivt oavsett att det inte innebär så mycket formellt.

 • Kenta

  ”Genom att man (Wetterstrand) går ut med att man är för tillbakadragande så innebär det ökad acceptans för kravet. Då kan man driva på hårdare. Det är positivt oavsett att det inte innebär så mycket formellt.”

  Och sagan om Rödluvan och vargen slutade också lyckligt, inte fan tror du väl på detta Anders, sluta med sagorna nu. Inse att Grönmupparna och Vänstern är blåsta av sossarna, så enkelt är det. Sossarna kommer att fortsätta och trixa så att soldaterna blir kvar i Afghanistan.

  Det var nu chansen fanns att tvinga dom maktkåta sossejävlarna att backa men grönmupparna och vänstern tog den inte vilket är jävligt sorgligt.

  • Anders_S

   Kenta. Jag kan konstatera att du har liten inblick/förståelse i hur politik fungerar. Det är klart att sossarna vill ha kvar trupperna, men sånt kan man ändra på. Wetterstrands utspel ökar möjligheterna att påverka. Det är vad politik handlar om. Påverka, förändra, organisera.

 • Kenta

  Ja du Anders, hoppas kan man ju, men sossarna har mer eller mindre styrt landet sedan 30-talet och det enda man lyckats med är att borsta ner några fler brödsmulor från kapitalets bord än vad borgarjävlarna skulle ha lyckats med. Ska det gå i samma takt med att få bort trupperna från Afghanistan som takten att bekämpa kapitalismen, ja då får vi vänta…sossejävlarna är inget vi kan hänga upp en samhällsförändring på, bättre sätta hårt mot hårt nu.