Kriminalvårdens chef inblandad i muthärva?

Enligt Dagens Nyheter så är Kriminalvårdens chef Lars Nylén direkt inblandad i muthärvan inom kriminalvården. Inte så att han tagit mutor. Vad han ska ha gjort är att han försvårat utredningen av muthärvan:

Men även generaldirektör Lars Nylén, i rapporten kallad GD, får hård kritik i rapporten. Han anklagas för att ha försvårat insyn och kontroll av miljonaffärerna.

Lars Nylén påstås också ha lämnat felaktiga uppgifter om ett tilläggsavtal för Haparandaanstalten som innebar extrakostnader på 22 miljoner kronor.

Lars Nylén hänvisade enligt rapporten till en föredragning om saken för en styrgrupp på ett möte i mars 2008. Men styrgruppens ordförande kommenterar att ”det inte finns något protokoll från ett möte i mars då det troligtvis inte ägt rum”.

Lars Nylén säger till DN att han inte har sett Riksrevisionens promemoria och säger att den inte är avstämd med Kriminalvården.

– Vi gjorde om projekteringen i Haparanda minst tre gånger. Vid ett tillfälle tyckte jag att bygget blev för dyrt och begärde att det skulle göras billigare. Dessutom fanns det två styrgrupper. Jag vet att regionchefen har fått full information. Det måste vara något de har misstolkat, säger Lars Nylén.

Den chef som är huvudmisstänkt i mutaffären är en vän till Nylén som han också arbetat tillsammans med på Rikspolisstyrelsen. Efter att Nylén blivit chef för Kriminalvården rekryterade han den misstänkt chefen till Kriminalvården.

För övrigt kritiseras Lars Nylén och Kriminalvården av Riksrevisionsverket för bristande kostnadskontroll och dålig ordning.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements

3 Replies to “Kriminalvårdens chef inblandad i muthärva?”

 1. Lars Nylén inblandad? Självklart. Större delen av det där gänget är mer eller mindre korrupta.
  Uppdrag för dom kan låta så här:
  Du skall vi ses på krogen i kväll? För du skall väl äta va? Ja.Det den korrupte typen menar är att han vill bli bjuden på både mat och brännvin.
  Ja, så ses man då mot sin egen vilja på krogen. Det är inte bara en som kommer det är flera. Det äts och dricks för betydligt mera pengar än vad dagens uppdrag har gett i intäkter. Det vet alla självinbjudna. Så kommer erbjudandet: Du, ta bara upp lite extratimmar på fakturan så är allt ok…..Alltså att täcka krognotan med.
  Det här exemplet är på en väldigt låg nivå och gäller enbart några enklare förrättnignar som pågår en till 3 dagar. Det blir betydligt mer när det gäller en entreprenad för 500 miljoner. Då finns det mer att ta av.
  Hur kan man vara så jävla korkad att tro att Krim bekostar en studieresa till England flera dagar för att studera störsändare för mobil telefoni i fängelser? Störsändaresystem som sedan köps in för bla. Hall som aldrig fungerade och kommer aldrig att fungera. Men resan var väl bra i alla fall. Resan till USA då? Häng ut det där skiten en gång för alla. Det här är en väl utbredd korruption inom stat kommun och landsting. Sedan kommer den andra typen av korruption. Vänskapskorruptionen som främst förekommer mellan poliser och åklagare. Alla poliser får straffeftergifter oavsett vilka brott dom gör. Åklagarna gör inte ens förundersökningar. Samma sak kommer att ske i det här korruptionsfallet. Det blir inga utredningar och heler inga straff.

Kommentarer inaktiverade.