Judiska grupper förbereder skepp till Gaza

En rad judiska grupper förbereder ett mindre fartyg för en resa till Gaza i ett försök att bryta blockaden:

In solidarity with the recent wave of ships attempting to break the siege on Gaza, a boat of European Jewish activists, accompanied by television journalists, will be sailing to Gaza from a yet to be announced Mediterranean port.

”Our purpose is to call an end to the siege of Gaza, to this illegal collective punishment of the whole civilian population,” said Kate Leiterer, one of the German organizers of the boat, being sponsored by ‘Jüdische Stimme’ (‘Jewish Voice’ for a Just Peace in the Near East), EJJP (European Jews for a Just Peace in the Near East) and Jews for Justice For Palestinians (UK).

“Our boat is small, so our donations can only be symbolic: we are taking school bags, filled with donations from German school children, musical instruments and art materials“, Leiterer added. ”For the medical services we are taking essential medicines and small medical equipment, and for the fishermen we are taking nets and tackle. We are liaising with the medical, educational and mental health services in Gaza.“

”In attacking the Freedom Flotilla, Israel has once again demonstrated to the world a heinous brutality. But I know that there are very many Israelis who compassionately and bravely campaign for a just peace. With broadcasting journalists from mainstream television programmes accompanying our boat, Israel will have a great chance to show the world that there is another way, a way of courage rather than fear, a way of hope rather than hate”, said fellow organizer Edith Lutz.

Totalt förbereds nu en mängd nya fartyg och transporter för att försöka ta sig till Gaza och bryta Israels blockad. Över hela världen och av en mängd olika hjälp- och solidaritetsorganisationer. Också med stöd från fackföreningar och kyrkliga organisationer i olika länder.  Vanligt folk gör det som statschefer och regeringar inte vågar. Svenskar kan ge hjälp till och via Ship to Gaza.

Intressant?
Bloggat: Jinge,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements

5 Replies to “Judiska grupper förbereder skepp till Gaza”

  1. Det här gläder mig.
    Få ut den här nyheten i riksmedia.
    Visa alla idioter att det inte handlar om antisemitism.

  2. Be fartyget transportera tillbaka stöldgods från tidigare skepp. Personliga ägodelar som pc etc. som israeliska soldater beslagtog.

    1. sverker: Det är inte frågan om nåt israeliskt skepp och fartyget ska inte heller gå till Israel utan till Gaza är det tänkt.

Kommentarer inaktiverade.