Gangsteruppgörelse och inget misslyckat rån i Malmö

Vad som trotts vara ett misslyckat rån mot ett växlingskontor i hörnet Bergsgatan/Möllevångsgatan i Malmö verkar nu snarare ha varit en uppgörelse mellan grovt kriminella och istället handla om så kallat beskydd och utpressning. Enligt uppgifter ska en av de skjutna ha varit en högt uppsatta person i det numera nedlagda gänget Lion Family. Efter att de skottskadade förts till sjukhus samlades många människor där och slagsmål utbröt. Ytterligare en man sköts senare på en gata i Möllevången. En händelse som polisen anser har samband med den första.

Den här typen av händelser med kriminella gäng är svåra att hantera för polisen. Inblandade pratar inte och fallen löses sällan ordentligt. Gängkriminaliteten kan bara åtgärdas på lång sikt, gneom att ta bort rekryteringsgrunden för de kriminella nätverken. Dvs, segregation, utanförskap och fattigdom måste arbetas bort. Gängen ska inte framstå som bättre möjligheter till karriär och pengar än ett vanlig jobb. Sånt kan bara lösas på sikt genom olika typer av sociala och ekonomiska åtgärder. På kort sikt är det hela ett polisiärt problem, men polisen kan inte lösa problemet på längre sikt.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements