Bosättningarna ska inte diskuteras, de ska utrymmas

Netanyahus utspel om att han och Israel är beredd att diskutera bosättningarna innebär bara att den israeliska regeringen vill få palestinierna att acceptera en del av bosättningarna för gott. Det är ett ohederligt utspel. Bosättningarna ska inte vara föremål för diskussion. Bosättningarna är illegala och ligger på ett annat lands och ett annat folks land. De ligger i Palestina och inte i Israel och ska utrymmas, inte diskuteras.

Så när Israel utrymmer bosättningarna kan kanske en vettig diskussion inledas. I alla fall om Israel accepterar att förhandla med de som palestinierna väljer som företrädare. Inte ens det vill ju Israel göra utan landet vill ju utse motpartens förhandlare också. Så lite respekt för demokrati har Israel. Dvs i stort sett ingen alls.

Intressant?
Bloggat: Kildén & Åsman,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements
  • ”Diskutera bosättningarna” handlar nog främst om att se till att dom blir kvar. Något annat kommer inte de ulgtraortodoxa judarna på högerkanten att acceptera. Och Netanyahu är beroende av dessa grupper. Grupper som är det största hindret för en fredlig överenskommelse på rimliga villkor i områdetg.

    • Anders_S

      Sven Tycker: Min uppfattning är att det inte är självklart att de ultra-ortodoxa ugör det största problemet. Många av bosättarna är inte alls ortodoxa utan sionister av helt annat slag. Dessutom finns det en grupp ultraortodoxa som är motståndre till staten Israel såväl om till bosättningarna. Fascister av Liebermans sort är förmodligen ett större problem än de ortodoxa.

  • Hans Norebrink

    Alla vet hur en fredlig tvåstatslösning ser ut: Västbanken, Gaza och östra Jerusalem till Palestina, samtliga illegala bosättningar utryms, och ersättning till de palestinska flyktingar som inte kan återvända. Bara viljan från Israel saknas.