Rejält straff för Lindberg

Den före detta polischefen Göran Lindberg fick fängelse i 6 1/2 år. Det måste anses som ett hårt straff i förhållande till brotten han åtalats för, och då han inte dömdes för alla brott som åtalet gällde. Förmodligen har man bedömt brotten som allvarligare då Göran Lindberg utnyttjat sin position i samhället vid de övergrepp han dömts för. Ett målsägandebiträde, Elisabeth Massi Fritz, tycker att straffet är lindrigt och att brott av denna art borde leda till hårdare straff.

Jag anser att hårdare straff eller mildare straff är ganska ointressant så länge som Lindberg inte får vård. Det är uppenbarligen nåt fel med karln som inte kunnat inse att han handlat fel. Problemet är att effektiv vård förmodligen kräver att man är medveten om sina problem, erkänner dem och vill åtgärda dem. Förnekar man som Lindberg är det svårt att få vård att fungera. Att fängselstraff knappast hjälper är dock något som alla vet så jag förstår inte varför man ska kräva hårdare straff för detta än de straff som finns idag.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements

6 Replies to “Rejält straff för Lindberg”

 1. Ni socialister gör samma feltänk som bibeltrogna kristna, dvs ni tror att vi föds som blanka kort när vi i själva verket är mer eller mindre färdiga i vår personlighet i samma ögonblick vi blir till.

  Frågan om vård är helt ointressant för en psykopat med sexualsadistisk böjelse. Däremot är frågan om hur kan kunde avancera så långt upp i hierarkin utan att någon reagerade hyperintressant. /*Påståenden som inte är relevanta eller som kräver källa, borttagna*/ #AS

  1. Nils Dacke: 1. Jag anser inte att folk är blanka kort när de föds. 2. Jag anser inte att man är färdig när man föds. Bägge ståndpunkterna är tramsiga, ovetenskapliga och meningslösa. Ingen större del av vänstern har någon av dem. Dessutom tvivlar jag på att du kan ställa någon som helst diagnos på Lindberg eller om du hade träffat honom ens har den kompetensen.

 2. Det är andra som ställt diagnosen. När det gäller vetenskapen rekommenderar jag att du läser aktuell forskning. Den är kontroversiell då den ställer mycket på ända inom det sociala området. Men om vi inte följer vetenskapliga rön kan vi ju tro på vad som helst vilket vi också gjorde för inte så länge sedan men fruktansvärda resultat.

  1. Nils Dacke: Om du bemödar dig med att läsa om evolutionspsykologi, sociobiologi och liknande på min blogg ska du se att och min medskribent Hans Norebrink (vi är inte alltid överens) mycket väl hänger med i modern forskning. Bättre än du uppenabrligen eftersom vi vet att tramste med gener som du för fram inte är annat än rent trams. Gener har betydelse, men betyder inte allt. Det sociala har betydelse, men betyder inte allt.

 3. ”Om man gjorde en stor boll av alla internets kablar, vet du hur stor den skulle bli? Jo, jättestor! Vet du vem som sagt det? Jo, forskare!”

  Nej, det finns ingen seriös forskning som säger att alla är mer eller mindre färdiga i sin personlighet när de föds. Rena svamlet.

Kommentarer inaktiverade.