Rätt och riktigt av TV4 att stoppa SD:s film

Varje företag, varje tidning och varje TV-kanal har självklart rätt att bestämma vad som får sändas i deras kanaler. De har rätt att bestämma vilken reklam de vill ha och ta betalt för. Därför gör TV4 rätt när de stoppar Sverigedemokraternas (SD) rasistiska och vulgära reklamfilm. Att SD gnäller är inget att bry sig om då de agerar på precis samma sätt själva. Den som gjorde den rasistiska reklamfilmen försöker gömma sig bakom orden ”jag gjorde bara mitt jobb”. Jag tycker mig känna igen den harangen från rasismens medlöpare i en svunnen tid.

SD ska inte ha nåt utrymme. Vi kan alla välja att inte ge dem det. Vi kan välja att försvara toleransen, solidraiteten och demokratin.

Intressant?
Bloggat: Peter Andersson,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements

10 Svar på “Rätt och riktigt av TV4 att stoppa SD:s film”

 1. Du ger ju själv Sverigedemokraterna utrymme i debatten ! Vilken taktik än SD använder så nog är den effektiv.

  Henry Ford lär ha sagt ”Beröm gärna mina bilar, eller prata skit om dem, men håll för fan inte käften”

  1. Göran: Utrymmet har vanlig media gett dem. Eftersom det är på det viset så anser jag att några måste vara mot detta och mot dem.

 2. vad jag inte förstår, är. har någon sett den? och i så fall var? vad jag har förstått så ska den inte visas? så hur kan man kommentera innhållet om man inte sett det? om det är som tv4 säger, ja då vill jag påstå att dom gjort helt rätt. annars är det ju ett hot mot yttrandefriheten. jag har inte sett den, och är inte intresserad att göra det .

  1. thord: Det kan aldrig vara ett hot mot yttrandefriheten. Allaa tidningar och tv-kanaler har själva rätten att bestämma vad de vill trycka eller sända. Det hotar inte yttrandefriheten för SD kan ju gör afilmen och sända den i nån egen kanal eller lägga ut den på youtube. Ja, folk har sett filmen.

   Yttrandfrihet innebär att du får säga vad du vill på det sätt du kan. Den innefattar ingen rätt att kräva att nån annan ska trycka och sprida det du vill säga.

 3. SD ska ha rätt att diskutera invandringspolitiken. Men denna film är rasistisk smörja, som självklart inte ska visas. Den hetsar mot svenska medborgare.

 4. Pingback: Europas höger

Kommentarer är stängda.