Poseidon nu indraget i muthärvan

Det kommunal bostadsbolaget Poseidon har nu dragits in i muthärvan i Göteborg och som började med ett avslöjande i TV om ett par tjänstemän inom idrotts- och fritidsförvaltningen. Det är det andra kommunala bostadsbolaget som blir indraget. Sedan tidigare är också Familjebostäder berörda av korruptions- och mututredningen.

Efter kontroller har Poseidon hitta en tjänsteman i företaget som verkar ha burit sig åt på ett olämpligt sätt och därför har företaget både stängt av honom från jobbet och polisanmält honom. I en kommentar på hemsidan säger Poseidon:

Under detta arbete, och i anslutning till massmedias granskning av bolaget, uppdagades oegentligheter och Poseidon misstänker att en av bolagets medarbetare är inblandad. Polisanmälan gjordes måndagen den 30 augusti.

Personen ifråga är informerad om misstankarna och tills vidare avstängd från sin arbetsplats.

– Vi är bedrövade över vad vi upptäckt, kommenterar Poseidons VD Anders Söderman. Samtidigt kan jag konstatera att mediernas granskning hjälpt oss att kunna uppdaga oegentligheter. Det är fullkomligt oacceptabelt att sådant förekommer i vårt bolag.
Vi vill göra allt som står i vår makt för att åtgärda fel och brister i vår verksamhet.

Muthärvan i Göteborg växer alltså.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Socialistiska Partiet i kommunvalet i Göteborg för ett ärligt och rättvist Göteborg.

Advertisements