Spårvagnsolycka i Guldheden

När jag åkte hem idag så blev bussen vid Vasaplatsen och strax därefter omkörd av brandbilar, en ambulans och ett trafikledningsfordon från spårvägen. Alla med blåljus och sirener på. Lite senare kom en polisbil en annan väg. Jag tänkte redan när trafikledningsbilen kom att det måste vara en spårvagnsolycka av nåt slag. Påkörd bil eller nåt.

Men det var ingen påkörd bil utan en flicka på 10-11 år som sprungit ut framför vagnen och klämts fast under den. Räddningspersonalen fick dock snabbat bort flickan som fördes till sjukhus. Trafiken stängdes av förbi Wavrinskys plats där olyckan inträffade, men det märkte vi inget av i bussen som jag åkte med.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

PS. Det har senare rapporterats att flickans tillstånd är allvarligt. DS

Advertisements
 • helt spontant så inlägget före om blåljus flicka klämdes fast o.s.v bara en upprepning av nyheten.
  Min tanke är hur man ska kunna vara helt säker från sådana här incidenter. Klart att man kunde bygga på något slags skydd framför en kåpa som täcker längre ner. Automatisk bromsystem vore det bästa!

  • Anders_S

   micke: Nej, Nyheterna är en upprepning av vad jag skrivit. Jag var nästan där vilket jag också skrev (men inte på själva platsen dock, så jag såg inte flickan, utan det fick jag reda på via tidningen).

 • Peter J

  Tragisk olycka. Men problemet är inte i första hand spårvagnarna utan att folk lallar omkring i spårområdet. Att ett barn inte förstår bättre, eller blir så uppspelt att hon glömmer, är förståeligt. Men alla dessa vuxna som velar omkring utan att förstå de enklaste trafikregler… Som att spårbunden trafik, tåg och spårvagnar alltså, i alla lägen har företräde framför andra. Och att man därför bara kan vara säker på en sak, att man själv är den som står risken om man kliver framför. Alltid. Inget svårt alls för någorlunda intelligenta och bildade människor att ta till sig. Borde i vilket fall inte vara det. Vi får hoppas att flickan klarar sig trots uppenbarligen svåra skador.

 • ayfer

  Min son såg när hon precis blev påkörd han mår så dåligt.
  Det har alltid varit otryggt för våra barn på den hållplatsen och på kapellplatsen
  .

  • Anders_S

   ayfer: Hållplatsen är inte riktigt säker. Det är mycket trafik (bilar, bussar, spårvagnar) och många barn.

   Peter J: att lägga snvaret på abernen tycker jag är cyniskt och att smita ofrån sitt vuxenansvar. man kan inte skapa en helt ofarlig miljö, men man kan göra det så bar som möjligt för barnen.

 • Hans Norebrink

  Min åsikt sedan en spårvagn mördade vår katt Simon:
  Bygg tunnelbana!

  • Anders_S

   Hans. Det dör fler i tunnelbanan i Stockholm än det dör av spårvagnar i Göteborg.

 • Hans Norebrink

  Det var fan ! (fast det gäller väl knappast katter).