Nu har SVD fattat att poliserna som hotade Jesper Nilsson åtalas

Sent omsider har SVD fattat att två poliser som hotade Jesper Nilsson i tunnelbanan ska åtalas. Själv skrev jag om det redan den 23 oktober:

De två poliser som tryckte upp Jesper Nilsson mot en vägg och hotade honom med diverse saker om han inte raderat de foton som han just tagit på poliserna när de agerade tveksamt har nu åtalats. Det hela utspelade sig i tunnelbanan vid Hornstull. Övergreppet mot Jesper Nilsson var ett ganska typiskt polisövergrepp mot unga människor. De poliser om gjorde det tillhör dessutom en grupp poliser som även tidigare gjort sig kända för tveksamma arbetsmetoder och det är positivt att de nu åtalas.

Men vi ska samtidigt komma ihåg att det hela inte är en unik händelse och förekomsten av denna typ av övergrepp är legio. Men det handlar oftast om övergrepp mot personer utan den typ av resurser som Jesper Nilsson har. För att det inte ska upprepas om och om igen i det oändliga krävs faktiskt omfattande attitydförändringar och omskolning inom polisen. För det är oacceptabelt att den här typen av övergrepp. Huruvida det är en brottslig handling som polisen begått, eller om poliserna blir dömda för något, är för mig helt ointressant i sammanhanget. Det krävs inte för att beteendeet ändå ska betraktas som oacceptabelt.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements