Rasist? Knäppskalle? Oskyldig?

Den 38-årige man som gripits och anhållits som misstänkt för skotten mot invandrare i Malmö beskrivs i tidningarna som en enstöring med två vapenlicenser. Det låter som något av en knäppskalle tycker jag nog. Om det är han så är det nog också en knäppskalle med rasistiska ståndpunkter. För rasism tycks ju ha spelat nån form av rol då alla offer utom den unga kvinnan, Trez West Persson, som mördades varit invandrare. Både Jerzy Sarnecki och Leif GW Persson tycker det låter som en typisk mördare av detta slag man fått tag på:

Kriminologen Jerzy Sarnecki säger att polisens uppgifter om mannen var förväntade.

– Beskrivningen låter typisk med tanke på brotten han misstänks för. En ensam, kufisk och vapenintresserad man. Det är någon slags psykisk störning som ligger bakom det här beteendet, någon slags tvångsmässig personlighetsstörning.

Han får medhåll av Leif GW Persson.

– Om det är han är han arketypisk. Det talar för att polisen har gjort slagningar på en sån här profil och kollat om någon i området stämmer in på beskrivningen – en udda typ med vapenlicens. Om licensen sen stämmer överens med ett vapen som har använts ska personen plockas in.

Samtidigt kan det ju vara så att mannen har gripits och anhållits för att han är en knäppskalle, men i verkligheten inte har nån koppling till skjutningarna och mordet. Hur det är med det återstår att se.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements