Det blev inte ens en tummetott

…utan det blev ingenting. Av bombhotet och/eller terrorhotet som polisen i Göteborg larmade om för nån vecka sen blev ingenting. Det finns nu längre inte ens en enda misstänkt eller en enda misstanke. Detta har varit uppenbart för sansade bedömare sedan dagen då bombhotet skulle ha varit gällande. Det har aldrig funnits nåt bombhot, inget terrorhot, aldrig funnits nån bomb, inget sprängämne, inga terrorister, inga bombmän, inget mål, inget syfte. Ingenting. Nu har också säkerhetspolisen (säpo) sent omsider insett detta.

Det enda som har hänt är att fyra familjer har blivt trakasserade och hotade av tungt beväpnade och kamouflerade män. Barn har slagits och släpats till arresten. Vittnen har trakasserats och behandlats som misstänkta. De som gjort dess illgärningar, som begått dessa övergrepp är både Nationella Insatsstyrkan och piketen i Göteborg. De som är ytterst ansvariga är polisledningen i Göteborg och de som inget vetat och förmodligen skapat än mer förvirring är Säpo.

Förmodligen är det precis som under Göteborg 2001. Polisen i Göteborg har blivit lurade av någon utländsk säkerhetstjänst. Med stor sannolikhet någon US-amerikansk sådan.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Hans

  Det finns en budget för att jaga terrorister, men det finns inga terrorister att jaga. Och om man då ändå jagar terrorister, så blir det naturligtvis en hel del falsklarm.

  Det var gatan utanför mitt fönster som bombhotades av polisen, men jag var ändå inte i närheten av att bry mig om ”hotet”. Finns det ingen i polishusen som också ser att det inte finns några terrorister* och som kan lyckas skaka vett i sina kollegor?

  (*ja, inga som finns i Sverige då, i världen utanför Sverige finns det några, men är även där avrundningsfel i brottsstatistiken)

  • Anders_S

   Hans: Nordstan är knappast gatan utanför ditt fönster.

 • Hans

  Det var inte Nordstan som var hotad enligt polisen. Och den andra ”platsen” som pekades ut i media förutom Nordstan var området Avenyn-Östra Hamngatan, eller som Aftonbladet uttryckte det ”ett område mellan Lilla bommen och Götaplatsen”
  (nej, det var inte i Aftonbladet som jag läste det första gången utan någon annan tidning, men det var enda referensen jag hittade nu när jag sökte).

 • Pingback: Meningslös utredning av USA:s övervakning | Svensson()

 • Oldtimer

  Jag hörde om ”bombhotet” på tåget hem från Stockholm på fredagskvällen. Jag bara skrattade högt när jag hörde att det var länspolisen som var terrorister på spåret och inte Säpo. Länspolisen – dessa idioter som står längs motorvägarna runt Göteborg och fångar in folk som kör 110 på en trefilig motorväg (det är nämnligen 90 på motorvägarna runt Göteborg) – skulle alltså ha nosat upp en hemlig terroristcell??! Jag skrattade så jag fick ont i magen.

  Man önskade att det kunde ha stannat vid ett gott skratt, men svinen i piketen och nationella insatsstyrkan ville ju passa på att öva inbrytning nu när de ändå fick chansen. Och hatet mot polisen i Göteborg fick sig ännu en påspädning. Så jäkla duktigt.

  • Anders_S

   Oldtimer: Nu är det ju inte trafikpolisen som hanterar sånt här. Utan det är i allmänhet länskriminalen som utreder. Dvs en helt annan avdelning. Själva insatsen gjordes som jag skrev av piketen (en avdelning inom Länsordningspolisen) och Nationella Insatsstyrkan som lyder under rikspolisstyrelsen i likhet med Säpo.

 • Pingback: Terroristnojan skördar offer. | Annarkia()