Kan man inte begära lite kunskap av journalister?

Inte för att det är en stor eller viktig fråga. Men jag upplever det som ett typexempel på hur okunniga eller ignoranta journalister ibland kan vara. En spårvagn, en sjua krockade med en bil på Avenyn. Bilden som syns visar hörnet Kungsportsavenyn och Parkgatan så det var väl där krocken skedde. elelr möjligtvis i höjd med Storgatan. Journalisten (Elin Fredriksson) skriver att krocken skedde vid Kristinelundsgatan. Hur är det möjligt? Sjuan passerar inte Kristinelundsgatan och bilden är från en helt annan plats. Slarv från journalisten? Okunnighet? Ignorans? Förmodligen alltihop.

Dessutom är det ju så att bilar inte kan korsa spårvagnens väg vid Kristinelundsgatan. Inte utan att göra sig skyldig till brott. Det samma gäller visserligen också vid Storgatan så kanske är det troligaste att krocken skedde med en bil på Parkgatan. Något som skulle orsaka bilköer vilket knappast en krock vid Kristinelundsgatan skulle göra. Nu är ju detta knappast nån viktigare grej, men jag ser alltsomoftast liknande fadäser även i viktigare artiklar och med viktigare ämnen.

Det finns förstås ett alternativ till. Bildredaktören har tagit en bild som inte hör ihop med den rapporterade händelsen.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements