Självklart finns det svenska vapen i irakiska armén

Förmodligen finns det svenska vapen hos i stort sett varje militär organisation i världen, hos i stort sett alla länders militär och hos de flesta gerillastyrkor. Sverige har en förhållandevis stor vapenindustri och det vore orinmligt om inte vapnen användes. Främst är det väl just granatgevär, granatkastare och pansarskott som finns. Det är användbara vapen och vapen som är relativt lätta att ha med sig. Eftersom Sverige säljer vapen till USA kan man förvänta sig att vapnen används i mängde av krig och dyker upp både hos USA:s allierade och deras fiender. Det enda sätt på vilket det är möjligt att inte återfinna svenska vapen i krig runtomkring i världen runt är om Sverige slutade tillverka och exportera vapen.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements
  • Nyheten är ett intressant exempel på dubbelmoral.
    Man påpekar att de svenska exportreglerna förbjuder överlåtande i andra hand och att detta alltid skrivs in i avtalen. Men de svenska exportreglerna förbjuder ju även försäljning till USA i nuläget.