Koptiska kyrkan i Göteborg bombhotad?

Tydligen har den koptisk-ortodoxa kyrkan i Göteborg blivit hotad över internet. Jag visste inte ens att det fanns en koptisk kyrka i Göteborg. Dessutom är den belägen i den gamla bruksorten Agnesberg som idag ligegr inbäddad bland förorterna i Angered. Att den ligger i Angered är kanske inte så förvånande, men lite förvånande är det att den ligger i Agnesberg. Ännu mer förvånande är att den tycks ha blivit hotad.

Kopterna är en kristen befolkningsgrupp i Egypten som utgör cirka 10% av landets befolkning. Uppenbarligen har vi en liten grupp av dem i Sverige också.

I Agnesberg ligger för övrig en av göteborgsområdets mest förgiftade tomter, den gamla tomten där färgfabriken Dorch, Bäcksin & Co låg. Dessutom låg AXA kvarn där (varumärket finns än idag), en ganska imponerande anläggning som låg där bilskoten ligger idag. Vidare fanns där en färja över till Hisingen, som jag faktiskt åkt med ett par gånger.

Agnesberg med Axa kvarn i förgrunden och färgfabriken längre bort.

Det vore kanske bar att återskapa färjeförbindelsen, som fanns kvar tills Angeredsbron byggdes, idag. Det skulle ju ge Angeredsbor en närmare väg till Bäckebol och dessutom kunna fungera som en extra avlastning för trafik som annars skulegått genom Tingstadstunneln.

Vad det gäller hotet mot Koptiska kyrkan tycks det ha vara ett klassiskt falsklarm som tagits på större allvar än normalt på grund av bombnojan som spritt sig i Europa.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements

2 Replies to “Koptiska kyrkan i Göteborg bombhotad?”

  1. Den lilla rara koptiska kyrkan ligger bara i Agnesberg by postnummer. Egentligen är placeringen Rösered. Jag bodde där i nio år, kanske hundra meter från kyrkan. Min exfru och hennes familj bor kvar och jag är skakad av att höra det här!

Kommentarer inaktiverade.