Förändringar på bloggen

Jag har sen några dagar infört ett nytt system för att kommentera, Disqus. Systemet underlättar min hantering av kommentarer och ger möjlighet till integration med andra sajter och dessutom med Facebook och Twitter. Meningen är att jag också ska lägga in Disqus på andra sajter där jag sköter om kommentarerna. Något som underlättar den sajtadministration jag är ansvarig för.

Utöver nytt kommentarssystem så har jag också börjat använda två andra hjälpmedel, Wibiya, som skapar en verktygsrad längst ner på bloggen. I den verktysgraden lägger jag in länkar som jag tycker är intressanta på ett par ställen, dels direkt (Storfinansen) och dels som ett meddelande man får upp när man klickar på den lilla gubben längst ner till höger. Det finns en översättningsfunktion (hittills använd 2-5 gånger per vecka) och det fisn möjlighet att sprida mina inlägg på Facebook, Twitter och andra sociala mediasajter genom att klicka på Dela-knappen. Vidare kan man söka på sajten och hitta senaste inläggen.

Det senaste jag lagt in är Apture som möjliggör Apture att man kan markera ett ord och sen direkt kunna få upp en lista med länkar och information om just det ordet. Vidare skapar Apture en verktygsrad högst upp på bloggen om man vill. Jag får se om jag kommer att ha den kvar.

Ytterligare ett annat alternativ för samma typ av ändamål som Wibiya och Apture är Meebo.

Alla förändringarna kommer att utvärderas efter ett tag så får jag se om jag ska behålla dem eller inte.

Läs mer: MKSE1, 2, 3, IDG,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements
  • Patrik

    Jag måste säga säga att din blogg är den fulaste men samtidigt mest hightech jag sett. Detta ska inte uppfattas som en diss. Det är en speciellt kombo. Mig gör det inte nåt eftersom jag läser allt du skriver i min google reader.