Mubarak vill strypa rapporteringen

Det är iofs inget större nyhet eller överraskning att Hosni Mubarak och torteraren Omar Suleiman vill strypa informationen till omvärlden om vad som händer i Egypten. Internet har man ju stängt ner och de senaste dagarna har angreppen journalister och fotografer blivit allt vanligare. En del nyhetsbolag har utestängts helt, exempelvis Al Jazeera.

En av de svårast skadade journalisterna är SVT:s Bert Sundström. Övergreppen på journalister, mot vanligt folk, mot möjligheterna att använda internet och mot media är naturligtvis oacceptabla och visar på något sätt samtidigt Mubarak-regimens desperation och svaghet.

Intressant?
Bloggat: Kildén & Åsman, Annarkia, Röda Lund, Björnbrum,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements

3 Svar på “Mubarak vill strypa rapporteringen”

  1. Man undrar ju också vad SÄPO (”På plats på sjukhuset finns även svensk polis”) gör i Egypten?

    1. Tror du inte att det snarare är miltärattachen? Dvs MUST, fast tidningar och journalister har ju alltid haft mycket svårt att skilja de två svenska säkerhetstjänsterna åt.

Kommentarer är stängda.