Problemen ökar i Japan

Fler och fler kärnkraftverk får allvarliga problem i Japan. Tidigare har det främst handlat om Fukushima 1 där reaktor ett har exploderat utan att reaktorinneslutningen skadats och reaktor 3 på samma anläggning där hot om explosion finns.

Energibolaget Tepco har också rapporterat om problem vid en tredje reaktor vid kärnkraftverket, reaktor nummer två. Förutom vid kärnkraftverket Fukushima 1 har problem tidigare rapporterats från Fukushima 2. Idag har problem även rapporterats vid kärnkraftverket Onagawa. Skadorna på dessa tre kraftverk är en följd av tsunamin.

De många avstängda kärnkraftverken som finns i Japan på grund av jordbävningen har resulterat i elbrist. Som en följd av elbristen står en mängd fabriker stilla, däribland raffinaderier. Andra raffinaderier har brunnit som en följd av jordbävningen. Detta börjar nu  leda till att bensinen börjar ta slut på sina håll.

Förutom jordbävningen, tsunamin och kärnkraftsproblemen har Japan också drabbats av ett vulkanutbrott i sydvästra delen av landet. Kaoset tycks breda ut sig, både som en följd av naturen och som en följd av mänskliga tillkortakommanden. Och antalet döda ökar.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements