Stigande dödssiffror i Japan

Dödssiffrorna efter jordbävningen och tsunamin i Japan har stigit rejält sen den första dagens uppgifter. Något som var väntat. Nu räknar men med mer än 10 000 döda. Men även denna stora siffra är mycket liten jämfört med det antal som dog i den stora tsunamin i Indiska Oceanen eller i jordbävningen på Haiti. Detta förhållande är en avspegling av klyftorna, ojämlikheten, i världen där även naturkatastrofer drabbar fattiga hårdare.

I Japan finns ett tsunamivarningssystem som uppenbart gjorde det möjligt för de allra flesta att ta sig högre upp i terrängen och på det sättet kunde de allra flesta människor rädda sig. Flest döda verkar det finnas i ett par mindre hamnstäder som helt utplånats, Minamisanriku i Miyagi-provinsen och Rikuzentakata i Iwate-provinsen.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements

One Reply to “Stigande dödssiffror i Japan”

Kommentarer inaktiverade.