Antonov vill in i bankrutta Saab Automobil

Vladimir Antonov, en rysk affärsman med tveksamma förbindelser, vill köpa in sig direkt i Saab. I praktiken är det familjen Antonov som kontrollerat Saab Automobil hela tiden via sin bulvan Viktro Muller och företaget Spyker.

Syftet med Viktor Muller och Vladimir Antonovs intressen dör Saab har så vitt jag förstår aldrig varit att producera bilar, utan det är mer en bisyssla till den verkliga sysslan. Att blåsa myndigheter och banker på de lån och bidrag man fått för att överta företaget. För skams skull har man fått försöka upprätthålla bilproduktionen en tid. För att få alla lån utbetalda behöver man det ännu en tid och det är nog anledningen till att Antonov nu vill bli direkt delägare i Saab. För annars verkar det ju som om företaget kraschar med omedelbar verkan och alla lån har ju som sagt inte erhållits ännu.

Oavsett hur det är med lånen och Antonov kommer det att bli en nedläggning av Saab förr eller senare. Det är uppenbart. Saab kan inte överleva som biltillverkare. Speciellt inte med fifflare och rufflare som Victor Muller och Vladimir Antonov vid ratten.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements
  • Pingback: SAAB:s saga all? | annarkia()

  • Pingback: Slutkört för Saab? | Mullvaden()

  • Det är helt sanslöst att Riksgälden godkänner sådana ”affärer”. Och räkningarna har inte spelevinken Spyker heller betalat. Man förstår inte att underleverantörer är så blåögda att de levererar. Helt vansinnigt. Som sagt, Sverige lever i en gangsterekonomi, vi har en utrikesminister som själv ägnat sig åt dödliga verksamheter i Sudan, det går bara bra, pedofiler kan starta skola. Sveriges nya nisch – som penningtvättmaskin. Att arbetarna på Saab kan godta sånt här visar på att det inte råder någon som helst ”uppgång” i svensk ekonomi. Hur beredd att sälja sin själ får man bli? Det är verkligen så man kräks på det. Skrämmande.