Byggbolaget Peab har kontakter med Hells Angels

Inte nog med att ledande företrädare för Peab, däribland förmodligen en av ägarna, Erik Paulsson, är misstänkta för mutbrott i samband med bygget av ny fotbollsarena i Solna, man har också bevisade kontakter med Hells Angels. Hur dessa kontakter exakt ser ut, hur omfattande de är och hur ofta Peab anlitat svart arbetskraft från Hells Angels är i dagsläget inte känt.

Känt är att en medlem i Hells Angels arbetade svart åt Peab via underleverantörer när rådhuset i Stockholm byggdes om. Svartjobb är en vanlig verksamhet i gangstergängen och underleverantören i detta fall ägdes av en medlem i Hells Angels i Karlstad. Peab har medgett förekomstens av HA-folk vid rådhusrenoveringen.

Upphandlingar där beställaren alltid tar det billigaste anbudet innebär att svartjobb blir en konkurrensfaktor för att få ner priset på jobbet. Är företaget på andra sätt inblandat i korrupt verksamhet är steget till att anlita underleverantörer som har svart arbetskraft och kopplingar till kriminella organisationer förstås ganska kort.

Anställda vid Peab är också inblandade i muthärvorna i Göteborg. En stad där en undersökning visat att acceptansen för mutor är större än på andra håll i Sverige.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements
Gilla Anders_S på Patreon!