Dubbelmordet i Bergsjön – ytterligare en anhållen

När det gäller det obehagliga gangsterrelaterade dubbelmordet i Bergsjön sitter sen tidigare en person anhållen. Denne person har enligt uppgifter kopplingar till gangstergänget Tigrarna och var också inblandad i ett mordförsök i Majorna för en tid sen.

Nu har ytterligare en person anhållits som inblandad i dubbelmordet i Bergsjön. Man misstänker att den nu anhållne 26-åringen som är hemmahörande i Bergsjön är gärningsman.

Uppmärksammade mordfall som dubbelmordet i Bergsjön, mordet Xheladin Purava i Vasastan och mordförsöket på Kennedygatan i Majorna kan få folk att tro att brottsligheten i Sverige är hög, särskilt i Göteborg där det skjuts mer än på andra platser.

Faktum är att brottsligheten i Sverige är mycket låg, antalet fall av våldsam död (inklusive mord) minskar. Antalet fall av våldsam död har faktiskt minskat med hela 25% sen början av 1990-talet. Och vad det gäller Göteborg så är brottsligheten i våra förorter lägre än i många andra städer och under det svenska genomsnittet.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements

2 Svar på “Dubbelmordet i Bergsjön – ytterligare en anhållen”

Kommentarer är stängda.